Meijer enorm gewild: ''Ajax is op de achtergrond geïnteresseerd''

4 april 2022, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is niet meer de vraag of, maar naar welke club Bjorn Meijer na dit seizoen gaat vertrekken. De 19-jarige linksback staat momenteel nog onder contract bij FC Groningen, maar alles wijst erop dat hij de middenmoter over een paar maanden verlaat. Club Brugge heeft zich naar verluidt al gemeld en zelfs een bod hebben neergelegd. Ook Ajax heeft Meijer op de korrel.

Dat zegt Mike Verweij althans in de podcast Kick-off van De Telegraaf. ''Ajax is op de achtergrond geïnteresseerd, maar pakt nog niet door'', vertelt de verslaggever. De vermeende interesse van Ajax in de vleugelverdediger van FC Groningen is niet verrassend. Ajax-trainer Erik ten Hag kan voor de linksbackpositie momenteel nog kiezen uit Daley Blind en Nico Tagliafico, maar de Argentijn vertrekt na afloop van dit seizoen zo goed als zeker uit Amsterdam. Een directe vervanger staat er (nog) niet klaar bij Ajax, waardoor de koploper van de Eredivisie inderdaad zomaar eens bij FC Groningen zou kunnen aankloppen.

Lees ook: Club Brugge wil miljoenen neertellen voor revelatie FC Groningen

Maar dan moeten de Amsterdammers wel haast maken, want er zijn meer kapers op de kust. Vooral Club Brugge wordt nadrukkelijk genoemd. ''Club Brugge heeft zich gemeld en ik begreep ook dat AZ afgelopen winterstop heel concreet is geweest'', vertelt Verweij. ''Alleen die jongen is al dusdanig gewild dat hij ervoor kiest om naar een club te gaan die Champions League gaat spelen. Een extra tussenstop heeft hij wellicht niet nodig. Club Brugge is natuurlijk een hele mooie club wat dat betreft.'' Meijer kan naar verluidt ook rekenen op belangstelling uit Duitsland, Engeland en Italië.

Geïnteresseerde clubs zullen overigens wel diep in de buidel moeten tasten. Hoewel Meijer zijn contract bij FC Groningen volgend jaar afloopt, zet de Trots van het Noorden in op een mooie transfersom. Die moet in ieder geval hoger uitvallen dan 3,5 miljoen euro. Volgens Reon Boeringa van Voetbal International was Club Brugge bereid om dat voor Meijer te betalen, maar heeft FC Groningen dat bedrag inmiddels afgewezen. Boeringa verwacht dat de huidige nummer twee van België nog wel terug zal komen met een verhoogd bod.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen