Van der Venne gaat Down Under en tekent bij kampioen Australië

22 juni 2022, 11:15
Foto: © ProShots

Richard van der Venne verlaat de Nederlandse velden en verhuist naar Australië. De middenvelder heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Melbourne City FC, de regerend kampioen van de A-League. Het is voor Van der Venne zijn eerste buitenlandse avontuur.

Het werd dinsdag al duidelijk dat Van der Venne zou vertrekken uit het Mandemakers Stadion. Toen werd er echter nog geen bestemming genoemd, maar inmiddels is bekend dat de Brabander aan de slag gaat bij Melbourne City. "Ik kijk er enorm naar uit om komende maand naar Melbourne te verhuizen en mijn ploeggenoten en trainers te ontmoeten", aldus Van der Venne op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Veel mensen hebben me al verteld hoe geweldig het is om in Melbourne te leven. Ik heb ook gehoord dat de cultuur en de mensen fantastisch zijn", vervolgt de nieuweling over zijn uitdaging. "Ik heb veel zin in dit nieuwe avontuur en ik kom bij een succesvolle club die altijd meedoet voor de prijzen. Ik heb al wedstrijden gezien, het stadion en de fans lijken me geweldig. Het lijkt me geweldig om daar te spelen."

Van der Venne (30) kwam de afgelopen jaren tot 61 officiële duels voor RKC. Hij maakte negen doelpunten en gaf zeven assists. De geboren Ossenaar kwam pas in 2015 in het betaald voetbal terecht. FC Oss pikte hem op bij OSS'20, nadat hij eerder ook bij Berghem Sport en DESO had gespeeld. Na een seizoen in Oss was Van der Venne te bewonderen bij Go Ahead Eagles en dus bij RKC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen