Telegraaf: Bailey optie om Antony te vervangen in Amsterdam

28 augustus 2022, 23:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de zoektocht naar een vervanger van Antony is bij Ajax ook de naam van Leon Bailey gevallen. De Jamaicaan kon in het verleden al de overstap maken naar de recordkampioen van Nederland, maar hij koos toen telkens voor een andere uitdaging.

Ajax was in de zomer van 2016 nadrukkelijk bezig met de komst van Bailey. De aanvaller, die op dat moment onder contract stond bij KRC Genk, zag een transfer naar Amsterdam ook helemaal zitten. Maar de Belgen wilden hun smaakmaker niet zomaar laten gaan en verlangden een transfersom van twintig miljoen euro. Daar kon en wilde Ajax niet aan voldoen. Bailey vertrok een halfjaar later naar Bayer Leverkusen, alvorens hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Aston Villa.

Zes jaar nadat Ajax de komst van Bailey misliep, zou de recordkampioen het zomaar opnieuw kunnen gaan proberen. Volgens De Telegraaf kwam de Jamaicaan ter sprake in de Johan Cruijff ArenA in de zoektocht naar een vervanger van Antony. De Braziliaan staat op het punt om Ajax in te ruilen voor Manchester United en de Amsterdammers willen graag nog een vervanger strikken. Bailey heeft bij Aston Villa nog een contract tot de zomer van 2025.

Bailey is niet de enige op het lijstje met namen die Antony zouden kunnen vervangen in Amsterdam. 'Justin Kluivert is gepolst en de naam van de door PSV begeerde Anwar El Ghazi is gevallen', schrijft De Telegraaf. 'De komende dagen blijkt of een van die drie namen wordt aangetrokken of dat er een konijn uit de hoge hoed komt.' Ook Hakim Ziyech lijkt nog steeds in beeld. Volgens nationale media was een terugkeer van Ziyech afgelopen week 'heel ver weg', maar als we Gianluca Di Marzio moeten geloven, moet de Marokkaan Antony doen vergeten.

Lees ook: Terugkeer Ziyech naar Ajax dichtbij door vertrek Antony

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen