FC Barcelona breekt mondiaal transferrecord voor Keira Walsh

8 september 2022, 14:49   Bijgewerkt: 8 september 2022, 15:55

FC Barcelona en Manchester City hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Keira Walsh. De 25-jarige Engelse middenvelder maakt voor een recordbedrag de overstap naar de Catalaanse club.

Met de transfer is naar verluidt een bedrag van ruim 400.000 euro gemoeid. Walsh (rechts op foto) mag zich daardoor de duurste speler in het vrouwenvoetbal aller tijden noemen. Het vorige record stond op naam van Pernille Harder, die twee jaar geleden voor 300.000 euro de overstap van VfL Wolfsburg naar Chelsea maakte.

Walsh gaat bij Barcelona haar eerste buitenlandse avontuur aan. De middenvelder speelt al sinds haar veertiende bij Manchester City en won vier landstitels met haar club. Deze zomer won ze met de Engelse nationale ploeg, die getraind wordt door Sarina Wiegman, de Europese titel.

Hoewel in het vrouwenvoetbal de transferbedragen steeds hoger komen te liggen, komen die nog niet in de buurt van wat er bij de mannen wordt betaald. Het record van het hoogste transferbedrag staat op naam van Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen van Barcelona naar Paris Saint-Germain verkaste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen