Zorgen voor Van Dijk en Liverpool: "Deze komt heel hard aan"

9 oktober 2022, 22:20

Voor Virgil van Dijk en Liverpool is er flink werk aan de winkel in de Premier League. Na de verloren kraker tegen Arsenal (3-2) op zondagavond wist de ploeg van de Nederlander pas twee zeges te boeken dit seizoen en is Liverpool afgezakt naar de tiende plaats in de competitie. Bij ViaPlay gaf een teleurgestelde Van Dijk zijn reactie op de wedstrijd.

"Deze komt heel hard aan", begint de verdediger. "We wisten dat het zwaar zou zijn vandaag omdat Arsenal in vorm en vol vertrouwen is. En als zij dan na twee minuten scoren dan geeft dat hun helemaal een boost". Toch zag hij voldoende aanknopingspunten. "Voor ons is het dan de taak om rustig te blijven en de bal rond te spelen. Dat deden we bij vlagen goed."

Van Dijk vond dan ook dat er kansen lagen in het Emirates Stadium. "Nadat wij de 2-2 maken merk je dat zij zenuwachtiger worden. Dat merk je ook in het stadion. Maar na dat penaltymoment houdt het op." Toch is er voor de verdediger zelf ook voldoende te verbeteren, want Liverpool incasseert veel tegendoelpunten dit seizoen. "Dat we defensief kwetsbaar zijn is iets waar we dagelijks aan werken. Ik denk dat we met vlagen heel goed voetbal hebben laten zien, maar in het spel dat wij willen spelen nemen we soms wat risico. Misschien moeten we op sommige momenten ook wat slimmer zijn en een overtreding maken."

Kritiek op VAR

Na afloop van de topper was er veel te doen over het penaltymoment dat tot de 3-2 leidde van Bukayo Saka. Volgens sommige analisten zou de overtreding van Thiago te licht zijn geweest voor een strafschop en ook Van Dijk had zijn twijfels. "Voor mij ging het heel snel, maar ik had het gevoel dat hij er naar zocht. Ik vond van niet, maar hij geeft hem. Ik vind het sowieso allemaal moeilijk om beslissingen in slow-motion te beoordelen." Van de VAR is Van Dijk dan ook geen fan. "Het is een beetje irritant. Het haalt de vreugde uit het spel. Ik vind het lastig om nu mijn oordeel te geven, maar ik vond dat het makkelijk was", aldus de Nederlander.

Lees ook: Arsenal wint knotsgekke topper tegen Liverpool en blijft koploper

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen