Groot gemis in Qatar: Salah wijst Liverpool ouderwets de weg

6 november 2022, 19:35

Liverpool heeft zich vanavond gerevancheerd voor de nederlagen tegen Nottingham Forest en Leeds United. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Engeland was in Londen met 1-2 te sterk voor Tottenham Hotspur. Mohamed Salah was met twee doelpunten de absolute uitblinker bij The Reds. De Egyptenaar onderstreepte nog maar eens dat zijn afwezigheid tijdens het WK in Qatar een groot gemis zal zijn voor de liefhebber.

Waar Liverpool een paar maanden geleden nog op een haar na kampioen werd van Engeland én de finale van de Champions League volde, daar komt het dit seizoen uiterst moeizaam voor de dag. De ploeg van Jürgen Klopp heeft zich weliswaar geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, maar verdwijnt maandagmiddag niet als groepswinnaar in de koker. In de Premier League gaat het nóg een stuk moeizamer: Liverpool slaat slechts achtste. De laatste twee competitieduels werden dus verloren.

De ploeg van Klopp had op bezoek bij Tottenham Hotspur dus wat recht te zetten. De Londenaren gingen eveneens onderuit in hun laatste twee competitiewedstrijden, waardoor het nog maar de vraag was wat voor wedstrijd het publiek voorgeschoteld zou krijgen. Liverpool schoot in ieder geval uit de startblokken. Salah opende immers al na elf minuten de score. 0-1 leek ook de ruststand te worden, ware het niet dat Salah een paar minuten voor het rustsignaal nogmaals toesloeg en de bezoekers, waar Virgil van Dijk natuurlijk een basisplaats had, een comfortabele voorsprong bezorgde.

Tottenham Hotspur moest dus aan de bak in de tweede helft. Maar het duurde lang voordat de ploeg van Antonio Conte de spanning wist terug te brengen. De aansluitingstreffer van Harry Kane viel pas twintig minuten voor tijd. Tottenham Hotspur ging vervolgens nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar Liverpool en Van Dijk hielden stand en trokken de 1-2 voorsprong over de streep. Het is voor Liverpool pas de vijfde competitiezege in dit seizoen. De achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur is nu zeven punten. De Londenaren hebben wel één wedstrijd meer gespeeld.

Liverpool speelt nog twee wedstrijden vóór de start van het WK in Qatar. De grootmacht neemt het woensdag in de derde ronde van de League Cup op tegen Derby County en krijgt een paar dagen later in de competitie bezoek van Leicester City.

SC Freiburg - 1.FC Köln 2-0

In Duitsland blijft SC Freiburg geweldig meedraaien. De ploeg van Oranje-international Mark Flekken was op eigen veld ook te sterk voor 1.FC Köln: 2-0. Dankzij deze overwinning blijven SC Freiburg en Flekken in het spoor van koploper Bayern München. De achterstand op Der Rekordmeister is slechts één punt.