Ajax-captain Tadic werd aangesproken: "Het interesseert hem niet heel erg"

26 december 2022, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic moet zijn interviews niet langer in het Nederlands geven. Dat vindt Kees Kwakwamn, althans. De voormalig voetballer schoof afgelopen vrijdag aan bij de Cor Potcast en uitte zijn ongenoegen over de gebrekkige interviews die de Serviër na wedstrijden van Ajax afgeeft in zijn niet-moedertaal.

"Ik vind dat je Tadic in het Engels moet interviewen, maar het gebeurt in het Nederlands. Ik weet niet of hij dat zelf wil of dat het van Ajax moet", begint de ESPN-analist in de podcast. Kwakman kwam recentelijk ook met dat advies bij de aanvaller zelf aan. "Ik heb ook wel eens tegen hem gezegd dat het slecht is dat hij nog steeds niet goed Nederlands spreekt."

Vooralsnog heeft de aanvoerder van Ajax weinig met die kritiek gedaan, zo blijkt uit de interviews die hij geeft. "Het interesseert hem niet heel erg", vertelt de Volendammer. Toch blijft Kwakman erop aandringen dat zijn voormalig ploeggenoot iets aan zijn Nederlands moet doen, ook gezien de lange termijn van de Serviër. "Tadic wil bij Ajax ook jeugdtrainer worden. Als jeugdtrainer moet je Nederlands kunnen."

Lees ookAjax-coach Schreuder met pijnlijke conclusie: "Eerder moeten ingrijpen"

Tot die tijd zullen de interviews in het Engels afgenomen moeten worden, vindt de voormalig profvoetballer. "In het Engels kan hij zich veel beter verstaanbaar maken, maar dat Nederlands klinkt echt niet. Dan volgt het ene na het andere cliché", besluit de oud-speler van onder meer FC Groningen. Tadic ging met zijn 'Pak schaal'-uitspraak wel viral: dat is inmiddels een ingeburgerde term. Alleen in moeilijke situaties schakelt Tadic weleens over naar het Engels, zodat hij zeker weet dat hij de juiste dingen zegt en die op goede wijze worden geïnterpreteerd. Dat gebeurde onder andere na de ontwikkeligen rondom de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is gewoon niet waar. Ik ben fan van Kwakman als analist, maar vind dat hij hier de plank echt mis slaat. Ik vind Tadic zijn Nederlands ten eerste echt wel een voldoende scoren. Onze taal is niet makkelijk en accentloos de taal machtig maken is lang niet voor iedereen haalbaar. Ten tweede heeft Tadic na zijn terugkeer aangegeven heel snel weer de interviews in het Nederlands te willen doen omdat dit hoort bij een aanvoerder van Ajax. Hij heeft zijn schaamte aan de kant gezet en doet gewoon zijn best om zo goed mogelijk de taal te spreken. Ik heb dit soort kritiek ook nooit gehoord over Zeljko Petrovic die op een vergelijkbare manier Nederlands spreekt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen