Marokko dient officiële klacht in tegen arbiter na duel met Frankrijk

15 december 2022, 19:41
Foto: © ProShots

Marokko heeft de strijd op de WK-finale nog niet opgegeven. Na de uitschakeling tegen Frankrijk heeft de voetbalbond van Marokko namelijk een officiële klacht ingediend tegen de beslissingen van scheidsrechter Cesar Ramos. In de ogen van het Afrikaanse voetballand zou de Mexicaanse arbiter hen tweemaal een strafschop hebben onthouden.

Dat meldt Foot Mercato. Het gaat om de momenten van Soufiane Boufal en Selim Amallah. Eerstgenoemde ging naar de grond in een duel met verdediger Théo Hernandez, die hem met zijn benen naar beneden werkte binnen het zestienmetergebied. Maar in plaats van een strafschop gaf Ramos een gele kaart aan de aanvaller van Marokko voor het simuleren van een overtreding. 

Amallah wilde tevens een penalty bij een hoekschop van Marokko. Hij werd flink naar beneden getrokken, maar ook dat was niet genoeg om een penalty te krijgen. Daarop heeft de voetbalbond een officiële klacht ingediend tegen die beslissingen van Ramos. Veel zin zal dat protest niet hebben: de halve finale opnieuw spelen, is normaliter geen optie voor de FIFA.

Lees ook'Doodnerveuze' Makkelie heeft nog altijd hoop op WK-finale

Frankrijk is door de 2-0 zege, de strafschopmomenten waren allebei bij een 1-0 tussenstand, WK-finalist ten koste van Marokko. Zij staan in de kleine finale tegen Kroatië in de strijd om de derde plaats. Wie er bij die wedstrijd de scheidsrechter wordt, wordt later vandaag (donderdag) bekend. 

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Die situatie met Theo Hernandez was echt bizar. Dat de VAR daar niet naar keek vond ik onbegrijpelijk.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Wedstrijd is gespeeld broeders .

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Niet zo huilen, Berbers.

guest
Link gekopieerd!
avatar

Durf te wedden dat jij wel hebt gehuild toen Nederland alweer VERDIEND verloor van Argentinië

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Je lult tegen mensen die wat zeggen over marokko . Haters etcetc. Maar kijk naar je zelf joh Steeds maar weer nederland . Nou de meeste nederlanders hier weten echt wel dat nederland een slecht wk heeft gehad .

guest
Link gekopieerd!
avatar

Ga je me nu stalken? Ik weet ook dat Nederland een slecht WK heeft gehad. Ik heb er zelfs van genoten die arrogante Van Dijk op zijn bek te zien gaan. Stelletje omhooggevallen clowns.

guest
Link gekopieerd!
avatar

Belachelijk die foto...Mbappe heeft een stijve!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen