Opmerkelijke claim na rood: "Alba was eerste gele kaart vergeten"

31 december 2022, 19:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona-verdediger Jordi Alba (33) werd zaterdagmiddag op Oudejaarsdag weggestuurd in de derby tegen Espanyol (1-1). Ploeggenoot Sergi Roberto deed na het duel een zeer opmerkelijke claim: volgens hem zou de linksachter zijn vergeten dat hij al een gele kaart ontvangen had toen hij zijn tweede kreeg.

Tegenover Dario AS deed Roberto die enigszins opmerkelijke uitspraak. Alba kreeg namelijk een kwartier voor het einde zijn eerste gele prent voor Mateu Lahoz vanwege een conclaaf met Espanyol-verdediger Eduardo Expósito. Beiden kregen meteen een kaart voorgehouden van Lahoz, die drie minuten later opnieuw naar zijn borstzak greep voor Alba. Ditmaal had de Spaanse verdediger commentaar op de leiding.

"Alba was zijn eerste kaart vergeten", verzekerde Roberto, die daarover al met zijn ploeggenoot had gesproken. Dat zou zeer bijzonder zijn, aangezien hij even daarvoor pas de eerste boeking kreeg. Mogelijk kreeg dat hij moment niet helemaal goed mee. "En ik weet niet wat Alba zei waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. We waren in elk geval allemaal een beetje verrast door deze tweede helft."

Lees ook: Lahoz keihard aangepakt na hoofdrol in derby: 'Is een ramp deze man'

Voor Alba was het een behoorlijke domper op zijn jubilieumwedstrijd: de verdediger speelde zijn driehonderdste wedstrijd voor FC Barcelona, waarin hij 15 goals maakte en 59 assists gaf. In totaal kwam hij tot 441 officiële wedstrijden namens de Catalaanse grootmacht, waarin hij in totaal drie keer een rode kaart kreeg. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat lijkt me volkomen normaal. Wie kan er nou redelijkerwijs verwacht worden kaarten bij te houden als Lahoz scheids is? Hooguit zou elke speler (die nog steeds niet van het veld is gestuurd) er bij Lahoz eigenlijk van uit moeten gaan dat hij al geel op zak heeft, dan zit je altijd goed (en de kans is ook het grootst dat het zo is).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen