Álvarez voelt zich fijn in Ajax-verdediging: "Makkelijkste positie voor mij"

23 januari 2023, 09:36
Álvarez voelt zich fijn in Ajax-verdediging:

Edson Álvarez werd door Ajax gehaald als verdediger, maar uiteindelijk pakte hij zijn kansen op het middenveld. De Mexicaan werd voor De Klassieker weer op zijn oude positie gezet en dat vond hij prima. "Voor mij is het vooral belangrijk om te spelen en zo veel mogelijk ervaring op te doen in Europa", aldus Álvarez na afloop op de persconferentie.

Er is genoeg gezegd en geschreven over de rode kaart van Devyne Rensch tegen FC Twente, maar de gevolgen daarvan kwamen onder andere op het bordje van Alfred Schreuder. De Ajax-trainer moest een nieuwe puzzel leggen voor De Klassieker, met name de verdediging is al maanden een hoofdpijnpunt en dan is de rode kaart van de jongeling een nare bijkomstigheid. Álvarez werd teruggezet op zijn oude positie in het centrum van de defensie.

Lees ook: 'Ajax-kleedkamer ontevreden met de staf bij het eerste elftal'

De vraag is dan of hij een plek in de verdediging verkiest boven het middenveld. "In de verdediging is het voor mij het makkelijkst om te spelen, omdat ik dan het zicht heb over het hele veld. Maar ik heb inmiddels ook veel ervaring opgedaan op het middenveld, dus voor mij is de ene positie niet beter dan de andere", concludeert de Mexicaan. In het verleden speelde Álvarez ook nog op rechtsback voor zijn land en zijn oude club América. 

Maar inmiddels is de defensieve middenvelder alias verdediger niet meer weg te denken uit het elftal van Ajax. Hij had afgelopen zomer de clubs voor het uitzoeken maar prefereerde een langer verblijf in de Johan Cruijff Arena. De komende anderhalve week speelt Ajax tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit) en SC Cambuur (uit). Een belangrijke periode waarin Ajax moet opkrabbelen en weer moet aanhaken bij de top van de Eredivisie.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen