Basisdebutant bij Feyenoord en Bijlow 'gewoon' onder de lat in bekerduel

11 januari 2023, 21:30
Basisdebutant bij Feyenoord en Bijlow 'gewoon' onder de lat in bekerduel

Tijdens de veldslag tegen FC Utrecht afgelopen zondag raakten Feyenoorders Javairô Dilrosun en Igor Paixão geblesseerd, zij staan inmiddels weer op het trainingsveld. Het is nog niet zeker of de twee mee kunnen doen in het bekerduel met PEC Zwolle, maar Mats Wieffer en Justin Bijlow beginnen wel in de basis.

Arne Slot heeft dat verteld op de persconferentie van woensdag. Wieffer maakt donderdag dus zijn basisdebuut voor de Rotterdammers. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor een half miljoen euro over van Excelsior maar kon door blessureleed nog niet veel in actie komen. Dit seizoen kwam Wieffer in elf wedstrijden tot een schamele 170 minuten, dus hij moest het met invalbeurtjes doen maar daar komt nu verandering in.

Lees ook: Slot berust in mislopen Zerrouki: "In niemand teleurgesteld"

"We zullen niet opeens allerlei andere jongens het veld insturen. Als er in een wedstrijd andere spelers op het veld staan, is dat vrijwel altijd omdat ik dan de ander op dat moment beter vind. We zullen PEC Zwolle dus zeker niet onderschatten. Hij maakt zich het tempo van Feyenoord steeds meer eigen en ziet oplossingen in de kleine ruimte", aldus Arne Slot tijdens de persconferentie. 

Wedstrijdritme

Voor Slot is wedstrijdritme belangrijker dan het tevreden houden van elke reservedoelman. "Timon Wellenreuther en Ofir Marciano hebben de laatste weken wel wat wedstrijden gespeeld, dus die zitten nog in een bepaald ritme. Maar als we een paar rondes verdergaan, dan moet ik elke keer een keeper opstellen die helemaal geen wedstrijdritme heeft. Dan vind ik niet dat je het best mogelijke elftal opstelt. Voor mij is dat de reden om tegen PEC Zwolle en, mocht het zover komen, ook in de toekomstige bekerduels met Bijlow te starten

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen