Bizar: eigenzinnige Lahoz trok tien minuten (!) te weinig extra tijd bij

2 januari 2023, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mateu Lahoz heeft zichzelf opnieuw op een zeer bijzondere manier gepresenteerd. De scheidsrechter die dit WK in Qatar de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië floot, heeft ook in de Spaanse competitie voor opschudding gezorgd. Nooit eerder lag een tweede helft in een La Liga-duel namelijk zo lang stil als de derby tussen FC Barcelona en Espanyol op Oudejaarsdag. Hiermee zet Lahoz opnieuw een negatief record achter zijn naam.

De Spaanse leidsman is duidelijk niet bezig aan zijn sterkste maanden in zijn carrière. Lahoz trok in de beladen derby van Barcelona namelijk de hoofdrol naar zich toe. De arbiter toonde in negentig minuten maar liefst veertien gele kaarten (waarvan twee resulteerden in rood). Lahoz was daarnaast erg druk bezig met de administratie en veroorzaakte meerdere keren een opstootje.

Mede dankzij de Spanjaard lag de wedstrijd dus voor een recordlengte stil in de tweede helft, blijkt uit een onderzoek van het Spaanse dagblad Sport. In totaal was de leidsman negentien minuten bezig met het bijwerken van zijn administratie en alles wat daar rondom gebeurde. Omdat hij slechts negen minuten extra tijd bijtrok, had de arbiter eigenlijk nog tien minuten langer moeten laten doorspelen dan uiteindelijk gebeurde. 

Het gele kaarten-aantal van veertien is overigens toch geen record in de La Liga. In de competitiewedstrijd tussen Athletic Bilbao en Santander deelde scheidsrechter Bernardino González Vázquez vijf rode en negen gele kaarten uit. In Spanje wordt inmiddels meermaals een oproep gedaan om de leidsman niet langer actief te laten zijn in de hoogste afdeling van Spanje, omdat hij te veel met zichzelf bezig zou zijn. 

Lees ook: Lahoz keihard aangepakt na hoofdrol in derby: 'Is een ramp deze man'

Veel Nederlanders zullen de Spaanse arbiter niet meer kunnen uitstaan na het debacle tegen de uiteindelijke WK-winnaar. Lahoz deelde in de kwartfinale tegen Argentinië liefst negentien gele kaarten uit en vestigde daarmee eveneens een record. Daarnaast maakte de arbiter meerdere keren een opvallende beslissing. Zo bleef Lionel Messi onbestraft na overduidelijk opzettelijk hands.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen