Groningen pakt door en is dicht bij komst vierde winteraanwinst

26 januari 2023, 15:05

FC Groningen lijkt zich voor de vierde keer deze winterse transferperiode te gaan versterken. De nummer zestien van de Eredivisie heeft zijn oog laten vallen op Matej Chalus van Malmö FF, zo meldt onder meer Voetbal International. Eerder werden Mads Bech Sørensen, Johan Hove en Aimar Sher aangetrokken.

Chalus is een 24-jarige Tsjechische centrale verdediger die afgelopen zomer de overstap van Slovan Liberec naar Malmö maakte, maar daar nog niet helemaal uit de verf komt. Het lijkt erop dat Chalus in het nieuwe seizoen (dat in Zweden begin maart begint) niet op veel speeltijd hoeft te rekenen, waardoor hij nu op huurbasis de overstap naar zou kunnen maken.

De gesprekken tussen Groningen en Malmö zouden goed verlopen. De Trots van het Noorden hoopt de onderhandelingen binnen afzienbare tijd tot een goed einde te brengen, zodat Chalus komend weekend tegen FC Volendam al deel kan uitmaken van de wedstrijdselectie. De ploeg van trainer Dennis van der Ree speelt vanavond tegen SC Cambuur.

Sportieve ommekeer

Groningen hoopt met het aantrekken van nieuwe spelers een sportieve ommekeer te bewerkstelligen. De Groningers wonnen op 23 oktober hun laatste wedstrijd. Daarna werd er achtereenvolgens puntenverlies geleden tegen FC Emmen (0-0), FC Utrecht (2-1), Fortuna Sittard (2-3), Excelsior (1-0), Feyenoord (0-3) en sc Heerenveen (3-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen