Hans Kraay jr. stomverbaasd dat 'aanslag' niet zwaarder bestraft is

25 januari 2023, 19:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hans Kraay jr. vindt het onbegrijpelijk dat Mauro Júnior relatief mild gestraft is voor zijn rode kaart tegen FC Emmen. De PSV'er kreeg deze woensdag te horen dat hij 'slechts' twee wedstrijden aan de kant staat.

Mauro Júnior eiste dinsdagavond een hoofdrol op door aan het einde van de eerste helft van de wedstrijd tussen Emmen en PSV (0-1) een spijkerharde overtreding op Rui Mendes te maken. Scheidsrechter Jeroen Manschot was onverbiddelijk en deelde de Braziliaanse alleskunner een directe rode kaar uit. Mendes, het slachtoffer van de tackle, is minstens zes weken uit de roulatie.

Hans Kraay jr., deze woensdagavond aanwezig bij de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente, schrok van de overtreding van Mauro Júnior. "Hopelijk krijgen we vanavond niet zulke ongelooflijke aanslagen te zien. Als je hier maar twee wedstrijden voor krijgt, dan ga ik met terugwerkende kracht in beroep tegen de schorsing van 24 wedstrijden die ik als speler van NAC heb gekregen", lacht hij.

De verslaggever ontving gedurende zijn profcarrière een mega-schorsing omdat hij op 15 oktober 1983 scheidsrechter Wil de Vrieze een duw gaf. In eerste instantie werd Hans Kraay jr. voor tien wedstrijden geschorst, in hoger beroep werden het 24 duels. "Ik schaam me natuurlijk nog altijd kapot", zei hij daar anderhalf jaar geleden over tegen het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens. Die achterlijke Mauro hadden ze 10 wedstrijden moeten geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen