'PSV vreest vertrek linksback Max, Van Aanholt weer in beeld'

30 januari 2023, 00:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl PSV nog altijd koortsachtig op zoek is naar een versterking van de vleugels, dreigt het na Cody Gakpo en Noni Madueke ook linksback Philipp Max nog kwijt te raken in de winter. Volgens Voetbal International 'is er al langere tijd belangstelling uit de Bundesliga' voor de Duitser. Eintracht Frankfurt is het meest concreet, schrijft Sport1-verslaggever Patrick Berger op twitter.

PSV houdt schijnbaar rekening met een vertrek van Max, want volgens het weekblad heeft het opnieuw een lijntje uitgegooid naar Patrick van Aanholt. De 32-jarige back staat onder contract bij Galatasaray waar hij de laatste weken niet meer zeker is van een basisplaats. Van Aanholt is geen onbekende in Eindhoven: hij speelde twee jaar in de jeugdopleiding van de club maar verkaste nog voor hij zijn debuut in het eerste maakte in 2007 naar Chelsea. Twee jaar geleden was de club ook al in de markt voor Van Aanholt, die toen voor een Turks avontuur koos.

In Londen kreeg Van Aanholt nooit de kans waar hij op hoopte. De Blues verhuurden hem achtereenvolgens aan Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse. Bij die laatste club haalde Van Aanholt voor het eerst de selectie van het Nederlands elftal. Na zijn tijd in Arnhem vertok Van Aanholt definitief bij Chelsea en was hij jarenlang een gewaardeerde kracht in de Premier League bij Sunderland en Crystal Palace, dat hij twee jaar geleden verruilde voor Galatasaray. Hij staat inmiddels op 19 wedstrijden in Oranje en was nog basisspeler op het EK van 2020, dat wegens de corona-pandemie in 2021 werd gespeeld. 

Waar dus mogelijk nog wordt gewisseld van linksback blijft PSV onveranderd op zoek naar een vervanger voor Gakpo en Madueke. Nadat al naast een hele rits kandidaten werd gegrepen zou de club nu vol inzetten op de komst van Thorgan Hazard (Borussia Dortmund). Mocht de Belg niet haalbaar blijken dan zou ook zijn landgenoot Adnan Januzaj (Sevilla) mogelijk weer in beeld kunnen komen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen