Puntverlies United bij debuut Weghorst, sterkhouder mist Arsenal

18 januari 2023, 23:07   Bijgewerkt: 19 januari 2023, 07:52
Puntverlies United bij debuut Weghorst, sterkhouder mist Arsenal

Manchester United heeft het debuut van Wout Weghorst niet weten op te luisteren met een zege. Op Selhurst Park werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Crystal Palace, dat vlak voor tijd door een schitterende vrije trap op gelijke hoogte kwam. Na het eerste puntverlies van 2023 wacht zondag de topper bij koploper Arsenal. In het Emirates Stadium ontbreekt echter een belangrijke pion in het elftal van Erik ten Hag.

De Braziliaan Casemiro, afgelopen zomer overgekomen van Real Madrid, pakte op Selhurst Park namelijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Daardoor is de middenvelder zondag geschorst als de ploeg van Ten Hag gaat proberen het gat met de lijstaanvoerder te verkleinen.

Weghorst basis

Ten Hag verraste vooraf aan het duel op Selhurst Park enigszins door Weghorst direct een basisplaats toe te kennen. De Nederlandse spits kreeg na een half uur zijn grootste kans om zijn debuut op te luisteren met een treffer, maar zag zijn kopbal op het dak van het doel belanden. Dat het op dat moment nog 0-0 stond had het overigens volledig te danken aan doelman David de Gea, die met een schitterende redding een bijna zeker lijkend doelpunt wist te voorkomen. 

Op slag van rust viel de eerste treffer van de avond dan toch. De Portugees Bruno Fernandes werd aangespeeld in de zestien, legde klaar en schoot vervolgens hard en beheerst raak. In de tweede helft werd Weghorst na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. Zijn vervanger Scott McTominay claimde even later een strafschop, maar de arbitrage ging daar niet in mee. 

Gelijkmaker

De thisploeg bleef vervolgens proberen om het doel van United onder vuur te nemen en slaagde er vlak voor het verstrijken van de 90 minuten in om langszij te komen. Een schitterende vrije trap van Michael Olise was De Gea uiteindelijk toch te machtig. Door het gelijkspel verdedigt Arsenal zondag een voorsprong van liefst elf verliespunten op het elftal van Erik ten Hag, dat zich met een zege op Manchester City afgelopen zondag juist leek terug te worstelen in de titelrace. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen