Schmidt haalt twee Scandinavische toptalenten naar Benfica

11 januari 2023, 19:15
Foto: © ProShots

Benfica staat op het punt zich te versterken met twee talentvolle Scandinaviërs. Zowel Andreas Schjelderup (18) als Casper Tengstedt (22) zouden een verbintenis tot medio 2028 gaan tekenen bij de lijstaanvoerder van de Portugese competitie. 

Met Schjelderup (foto hierboven) haalt Benfica de huidige topscorer van de Deense competitie in huis. De jonge Noor kost de club naar verluidt zo'n tien miljoen euro, wat door bonussen nog kan stijgen tot maximaal vijftien miljoen. De Noor debuteerde al op zijn zestiende bij FC Nordsjaelland en scoorde dit seizoen al tien keer in zeventien duels. De linksbuiten werd in het verleden onder meer gevolgd door Ajax en PSV, maar Nordsjaelland haalde hem uiteindelijk op bij Bodo/Glimt waarna hij een stormachtige ontwikkeling doormaakte. 

Naast een Noor uit Denemarken haalt Benfica ook een Deen uit Noorwegen. Casper Tengstedt zal voor zeven miljoen euro worden overgenomen van Rosenborg BK. Hij kwam in augustus nog voor een miljoen over van AC Horsens in zijn vaderland en stond in het verleden ook onder contract bij FC Midtjylland en 1. FC Nürnberg. Bij Rosenborg kwam hij dit seizoen tot vijftien treffers, net zoveel als Chelsea-aanwinst David Datro Fofana.

Toekomstgericht

Met de komst van het talentvolle tweetal loopt Schmidt mogelijk vooruit op een vertrek van één of meerdere sterkhouders. De topclub is nog altijd ongeslagen sinds de Duitser afgelopen zomer aantrad als trainer en baarde bovendien opzien door in de Champions League te overwinteren. In de groep met Juventus en Paris Saint-Germain eindigde het zelfs bovenaan. Spits Gonçalo Ramos scoorde op het WK in Qatar nog drie keer tegen Zwitersland voor Portugal en wordt naar verluidt door meerdere topclubs gevolgd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen