Vissers over Feyenoord: "Clubleiding moet bang zijn voor eigen supporters"

24 januari 2023, 09:35

Bij de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord moest trainer Arne Slot bijna smeken aan de supporters om zich te gedragen. Dat is gelukkig gebeurd, maar Volkskrant-journalist Willem Vissers vindt het absurd dat het zo moet. "Er kwamen verhalen dat dartpijltjes en knikkers door die netten heen gegooid konden worden."

Dat vertelt Visser in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik was bij de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Ik stond een tijdje met Arne Slot te praten. Hij staat daar gewoon een beetje bang te zijn. Hij zei: 'Je mag Berghuis uitfluiten, je mag vanalles doen maar gedraag je alsjeblieft. Een clubleiding moet bang zijn voor de eigen supporters", aldus de voetbaljournalist.

Lees ook: 'Schreuder mag na crisisoverleg blijven

Interview

De zorgen kwamen vooral voort uit het feit dat ex-Feyenoorder Steven Berghuis voor het eerst terugkeerde in een Kuip mét publiek. Gelukkig ging het allemaal goed en bleef het 'maar' bij spreekkoren en gescheld. "Wij dachten dat Berghuis achteraf geen interview met ons wilde doen. Maar toen wij hem aanvroegen wilde hij zelf zijn verhaal kwijt. Als je zo'n pikante overstap maakt is het logisch dat er een keer gescholden wordt en een keer een middelvinger opgestoken wordt", aldus interviewer Hans Kraay jr, die Berghuis interviewde na De Klassieker.

Hans Kraay was onder de indruk van de Ajacied. "Ik merkte al heen snel dat hij wilde praten. Ik dacht: 'laat hem maar praten'." Kenneth Perez ging ook nog in op alle kritiek die het AD kreeg over een voorpagina met een 'agressieve' foto van Berghuis. "Er was genoeg ruimte om te de-escaleren. De kwaliteit van het interview daar kan je over discussieren, maar er werd echt genoeg ruimte gegeven aan de mensen van Feyenoord."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen