Aanwinsten leveren nog niet bij Chelsea, Potter vraagt om geduld

14 februari 2023, 23:40

Een succesvolle Champions League-campagne is de enige manier om het dramatische seizoen van Chelsea nog enigszins kleur te geven. Woensdagavond treedt de ploeg van Graham Potter in de achtste finale aan tegen Borussia Dortmund. De Londenaren smeten in de winterstop met geld om nieuwe spelers te kopen, die tot dusverre nog alles behalve overtuigen. Potter voelt dat de druk er vol opstaat bij zijn miljoenenploeg.

In de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met Dortmund wordt vooral ingezoomd op de teleurstellende prestaties die de aanwinsten leveren. "Er is meer druk en er zijn meer verwachtingen als je geld uitgeeft. Dan zou je ook moeten winnen", vertelt de oefenmeester. "Gelukkig weten we dat voetbal niet helemaal zo werkt. Je hebt geld nodig om te winnen maar je hebt ook meer nodig, en dat is de uitdaging. Niet alles is te koop, dat is waar er werk bij komt kijken", vervolgt Potter.

Potter haalt er zelfs een opvallende oorlogsvergelijking bij. "Soms kan je ook met guerillatactieken winnen. Je hebt niet altijd grote geweren en grof geschut nodig, maar soms helpt het wel", sprak de Chelsea-trainer. De 47-jarige trainer geeft toe dat een aantal van zijn nieuwe spelers nog niet optimaal in hun vel zitten: "Je hebt meer dan een paar weken nodig om iemand beter te leren kenen, zeker bij bijvoorbeeld Enzo Fernández, die weinig Engels spreekt." 

Potter houdt vertrouwen

Ondanks de stroeve start heeft Potter er alle vertrouwen in dat de aanwinsten naar verloop van tijd gaan slagen. "We hebben tijd nodig, moeten begrijpen hoe we in onze kracht komen, hoe we elkaar kunnen helpen. Maar de teamgeest en harmonie zijn goed, je ziet dat de jongens hard voor elkaar werken", vertelt de trainer. Woensdagavond speelt Chelsea om 21.00 uur de eerste wedstrijd in de achtste finale tegen Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen