Advocaat laat PEC struikelen maar Heracles profiteert nauwelijks

17 februari 2023, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo had de grote winnaar van de vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie kunnen worden, maar liet de kans daarop in extremis lopen. Koploper PEC Zwolle ging onderuit tegen het ADO Den Haag van Dick Advocaat en dus had Heracles de achterstand op de ranglijst terug kunnen brengen naar vier punten. Willem II voorkwam dat echter met een late gelijkmaker in Almelo.

ADO Den Haag - PEC Zwolle 3-1

De toeschouwers in Den Haag zaten amper op hun plek in het stadion of er was al drie keer gescoord. De thuisploeg brak al vroeg de ban via Joey Sleegers en stond na tien minuten zelfs al op 2-0 toen Xander Severina ook binnenschoot. Amper een minuut later bracht Thomas van den Belt de bezoekers echter terug in de wedstrijd, maar verder kwam PEC vrijdag niet. Een kwartier voor tijd besliste Boy Kemper (foto boven) het duel door de 3-1 aan te laten tekenen. Door de overwinning stijgt ADO naar plaats twaalf en is zefs de subtop in het zicht; de achterstand op nummer zes bedraagt nog maar zes punten.

Heracles Almelo - Willem II 1-1

In Almelo wist Heracles maar half te profiteren van het  puntverlies van PEC. Antonio Satriano zorgde net binnen het half uur wel voor een voorsprong in het duel met Willem II, maar de bezoekers gaven niet op en werden vlak voor tijd beloond. Jizz Hornkamp tekende voor de niet onverdiende gelijkmaker, waardoor Heracles slechts een puntje inloopt op PEC. De achterstand op de ranglijst bedraagt nu zes punten. 

Almere City - Helmond Sport 0-0

Achter de ongenaakbare top twee is Almere City voorlopig derde in de competitie. Het verzuimde vrijdag om iets in te lopen op de bovenste ploegen door thuis tegen laagvlieger Helmond Sport doelpuntloos gelijk te spelen. Ondanks een groot overwicht ging de bal er niet in voor de ploeg van trainer Alex Pastoor. De achterstand op de tweede plaats van Heracles blijft daardoor acht punten. 

Overige uitslagen KKD:

Telstar - Jong PSV 1-1

TOP Oss - FC Eindhoven 2-0

FC Dordrecht - VVV-Venlo 1-2

Jong AZ - FC Den Bosch 3-1

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen