Beker: uitgerekend Van Hooijdonk held van Heerenveen in Breda

7 februari 2023, 23:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ook sc Heerenveen heeft dinsdagavond de kwartfinale van de KNVB Beker weten te bereiken. In Breda versloeg het NAC met 1-2. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk groeide uit tot de held van de Friezen door met twee treffers een achterstand ongedaan te maken. Hij is oud-speler van de Bredase club en uiteraard ook de zoon van clublegende en huidig NAC-commissaris Pierre van Hooijdonk. 

NAC, de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie, nam in de eerste helft brutaal de leiding tegen de nummer acht van het hoogste niveau.Tom Boere, deze winter overgenomen van SC Cambuur, kreeg een maar half door Xavier Mous gestopte inzet voor zijn voeten en kon van dichtbij binnentikken. Mous staat voorlopig onder de lat in Heerenveen zolang eerste doelman Andries Noppert geblesseerd is. "Sydney, je vader gaat winnen", zongen de NAC-supporters plagend vanaf het moment dat de thuisploeg op voorsprong was gekomen.

 

De wraak van Van Hooijdonk junior was echter zoet. Op slag van rust tekende hij voor de gelijkmaker door van dichtbij een voorzet van Rami Kaib binnen te schieten. Een kushandje richting de tribune, waar vader Pierre niet wist of hij moest lachen of balen, was het gevolg. 

Daarmee was de koek bovendien nog steeds niet op voor Sydney. Kort na rust was hij op aangeven van Milan van Ewijk ook verantwoordelijk voor de beslissende 1-2. Door de overwinning is sc Heerenveen als derde club verzekerd van een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Eerder op de dinsdagavond wisten ook FC Utrecht en De Graafschap zich via overwinningen op AZ en De Treffers bij de laatste acht te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet leuk he Pierre ha ha

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen