Dit is de reden waarom Álvarez altijd met dit rugnummer speelt

20 februari 2023, 08:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Ajax speelt Edson Álvarez sinds zijn komst al met rugnummer vier, maar bij zijn land en vorige club heeft hij dit nummer ook gedragen. Voor de Mexicaan is het een heel speciaal nummer, want er zit ook echt een verhaal achter. Daarom blijft het speciaal voor de speler van Ajax om dit nummer te dragen.

Álvarez vertelt met veel trots over zijn rugnummer vier en voelt een grote verantwoordelijk voor het dragen van dit rugnummer. "De shirts die ik heb gedragen voor mijn club, voel ik als een verplichting, een heel grote verantwoordelijkheid. Bij nummer vier was ik er van jongs af aan al van bewust dat het een belangrijk getal was voor verdedigers", zegt de Mexicaans international in gesprek met de UEFA. "Toen ik klein was, speelde ik als spits, ik vond het leuk om doelpunten te maken, maar na verloop van tijd werd ik een centrale verdediger of een middenvelder. Ze gaven me toen rugnummer vier en bij Club America droegen alleen legendes dit nummer. En toen dacht ik wel even 'oef', het belangrijkste team in Mexico geeft me dat nummer en ik voelde dat ik dat op de beste manier moest vervullen."

Bij het nationale team was deze druk niet anders voor Álvarez. Daar waren er ook legendes die dit nummer hebben gedragen en daar moest de Ajacied maar mee om zien te gaan. "Toen ik het nummer vier kreeg toegewezen in het nationale team van Mexico, wist ik dat ik de erfenis van Rafa Marquéz, die het vele jaren droeg, moest eren. Hij was een grote persoonlijkheid binnen het elftal van Mexico. Toen ik bij Ajax kwam was het voor mij een vergelijkbare situatie, want ook hier ook was het symbolisch nummer binnen de club. Er hebben hier grote spelers gespeeld met het nummer en ik wil dit graag voortzetten bij deze club", gaat Álvarez verder over het rugnummer.

Lees ook: El Ahmadi is overtuigd en voorspelt volgende megatransfer bij Ajax

In het interview gaat het ook over de invloed van zijn familie bij zijn start in het voetbal, maar dan vooral over zijn vader. "Ik ben opgegroeid met voetbal, want ik heb mijn hele jeugd op straat gevoetbald. Daar heb ik altijd de steun gehad van mijn familie, broer, vrienden en ouders. Mijn vader, een voetballiefhebber, nam me als kind altijd mee naar wedstrijden. Hij ontwierp mijn shirts en hij zette alles op het shirt. Denk aan het nummer, de naam, echt alles. Het was hetzelfde als de rest van mijn teamgenoten van het voetbalveldje waar ik speelde, maar op de achterkant maakte hij een andere letter of een speciaal nummer. Ik heb veel herinneringen aan mijn tijd toen ik een kind was, want daar ben ik opgegroeid", onthulde de Mexicaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen