Frustratie druipt ervan af bij Guus Til: stevig verwijt aan ploeggenoten

19 februari 2023, 17:17
Frustratie druipt ervan af bij Guus Til: stevig verwijt aan ploeggenoten

Guus Til ergerde zich tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV. Vlak nadat de bezoekers een zwaarbevochten 1-2 voorprong pakten, zorgde Sander van de Streek voor de 2-2 en daarmee het laatste doelpunt van de wedstrijd. Til vindt dat zijn ploeggenoten een verkeerde instelling hadden na de 1-2.

"Ja, kijk, we komen met 2-1 voor na fucking lang vechten, bikkelen en beter zijn, vind ik", zegt de gefrustreerde middenvelder tegen ESPN. "Zij schoten een bal van buiten het strafschopgebied binnen en verder had ik niet het gevoel dat we in de problemen kwamen. De eerste lange bal na de 1-2 was meteen een kans en de tweede viel erin, na iets van drie minuten. Daar had ik gewoon een beetje frustraties over."

Til stak ook de hand in eigen boezem. "Ik miste natuurlijk ook kansen, dus kan het ook mezelf aanrekenen. In die laatste tien minuten hadden we er minimaal één moeten maken. Je kunt wel zeggen dat ik pislink ben."

Lees ookDit was de beste speler bij het duel tussen FC Utrecht en PSV

Volgens Til hadden de spelers na de 1-2 van Luuk de Jong het idee 'we staan eindelijk voor, laten we nu lekker voetballen'. "Op dat moment moet dat niet de instelling zijn", vond hij echter. "Je hebt zo lang geknokt, zo lang gevochten, best oké gespeeld, en dan geef je het in drie minuten weg. Dan moet je weer knokken voor drie punten. Je komt hier niet zomaar met twee doelpunten verschil voor. Als je dan een voorsprong pakt, moet je daar niet zo makkelijk mee omgaan."

Aanvoerder De Jong uitte soortgelijke kritiek. "We waren niet volwassen genoeg om de boel dicht te gooien en uit te spelen", merkte de spits op. "De eerste lange bal naar voren van hen was direct weer raak. Het heeft ook te maken met het afwegen van risico's. Daarin moeten we de goede keuzes maken en dat doen we niet altijd. Als we dat soort dingen blijven doen, wordt het heel moeilijk."

Fred Rutten sprak van 'totaal onnodig' puntverlies en kon zich vinden in de kritiek van Til en De Jong. "Je komt op voorsprong, dan gaat het om overleven. Als je ziet dat zij meteen na de aftrap al een kans krijgen, dat soort momenten moeten eruit. Dat mag niet menselijk zijn. Dat is een stukje volwassenheid dat je in de ploeg moet hebben."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen