Heitinga sprak Wijndal over opmerkelijke uitspraken: "Niet slim"

26 februari 2023, 17:52   Bijgewerkt: 28 februari 2023, 00:26

Ajax-trainer John Heitinga heeft na afloop van de uitwedstrijd tegen Vitesse gereageerd op de uitspraken van Owen Wijndal eerder deze week. De linkervleugelverdediger baarde opzien door te stellen dat Steven Bergwijn en hij de 'beste linkerflank van Nederland' vormen. Wijndal maakte het vervolgens nog bonter door te zeggen dat als Bergwijn en hij gas geven, ze zelfs de beste linkerflank van Europa zijn.

De uitspraken van Wijndal zijn de afgelopen dagen breed uitgemeten. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Zowel Wijndal als Bergwijn maakten afgelopen zomer voor veel geld de overstap naar Ajax, maar zij zijn dit seizoen al meermaals het mikpunt van kritiek geweest. De uitspraak van Wijndal zorgde al helemaal voor verbaasde en sarcastische reacties toen hij door zijn trainer Heitinga werd gepasseerd door de return tegen 1. FC Union Berlin in de tussenronde van de Europa League.

Lees ookZelfs supporters van Ajax nemen uitspraak Wijndal niet serieus

Wijndal keerde zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Vitesse weliswaar terug in de basis, maar hij slaagde er opnieuw niet in zijn AZ-niveau aan te tikken. Na een slordige actie, die de verdediger een gele kaart kostte, besloot Heitinga hem zelfs naar de kant te halen. Op de persconferentie na afloop werd de oefenmeester geconfronteerd met de uitspraken van zijn linksback. "De linkerkant van Paris Saint-Germain en Real Madrid vind ik ook wel aardig. Het is geen slimme opmerking, maar dat weet Owen ook wel. We hebben daar even over gesproken. Wat ik dan tegen hem zeg? Dat het niet slim is en dat hij eerst moet laten zien dat hij de beste linkerflank is van Arnhem en Nederland. Uiteindelijk moet je er dan voor zorgen dat je de beste linkerkant van Europa hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal moet gewoon zijn mondje houden.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelfvertrouwen is goed. Overschatting en totaal gebrek aan enige realiteitszin is wat minder handig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen