Heitinga tevreden over start bij Ajax: "Dit is het spel wat ik graag zie"

5 februari 2023, 15:03   Bijgewerkt: 5 februari 2023, 15:12
Heitinga tevreden over start bij Ajax:

Ajax heeft zondagmiddag de tweede wedstrijd onder de nieuwe trainer John Heitinga comfortabel gewonnen. De Amsterdammers haalden in Leeuwarden uit tegen Cambuur, het werd 0-5. "Deze kunnen wij afvinken en dit is wat hoort bij een topclub", concludeert Heitinga na afloop tegenover ESPN.

Het was - en is eigenlijk nog steeds - een roerige tijd in de Johan Cruijff Arena. Na een lange periode zonder zege is sinds het ontslag van Alfred Schreuder en zijn assistent de glimlach teruggekeerd bij de Ajax-selectie. Dat is terug te zien op het veld, daar werd tegen Cambuur met flair en zelfvertrouwen gespeeld. "Dit is het spel dat ik graag zie. Tegen ploegen zoals Cambuur moeten we goed zijn in de kleine ruimtes."

Spitsenwissel

Waar spits Dusan Tadic naar de kant werd gehaald twintig minuten voor tijd, wist invaller Brian Brobbey in de korte tijd die hem gegund was zijn stempel te drukken op de wedstrijd. "Alle posities zijn dubbel bezet, dus het is een gezonde concurrentiestrijd. Het is aan de jongens om die concurrentie te winnen. Ik wil in de wedstrijd maar ook op de training die mentaliteit zien."

Ajax staat vooralsnog op plek drie, de Amsterdammers gaan over PSV heen. Maar PSV speelt op dit moment in de Kuip de topper tegen Feyenoord. Als de Eindhovenaren die wedstrijd weten te winnen gaan ze weer over Ajax heen, maar als de mannen van Arne Slot weten te winnen of de wedstrijd eindigt in een gelijkspel dan blijft Ajax op die derde positie staan. Aanstaande donderdag speelt Ajax alweer de volgende wedstrijd, de bekerwedstrijd in de Grolsch Veste tegen FC Twente. 

 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen