Hendrix en De Wijs 'peperdure zorgenkindjes' bij Fortuna Düsseldorf

14 februari 2023, 18:37
Hendrix en De Wijs 'peperdure zorgenkindjes' bij Fortuna Düsseldorf

Jorrit Hendrix (28) en Jordy de Wijs (28) maken weinig indruk bij Fortuna Düsseldorf. De twee dure Nederlanders werden gepresenteerd als grote aanwinsten en voor hen werd dan ook flink de beurs getrokken, maar het duo valt vies tegen. Ze zijn inmiddels op de bank beland en hebben plots weinig sportief perspectief meer. 

Dat blijkt uit berichtgeving van BILD. Hendrix kwam een jaar geleden over van Spartak Moskou en is bij de 2. Bundesliga-club met één miljoen euro een van de absolute grootverdieners. Huurling De Wijs verdient een vergelijkbaar bedrag en voor hem is nog eens 900.000 euro aan transfersom op tafel gekomen, dat ook nog eens kan oplopen tot en met 1,1 miljoen euro.

'Hendrix heeft al vanaf de eerste minuut moeite met de speelstijl van Fortuna', is de harde conclusie van het Duitse medium. 'Hij heeft net als De Wijs bovendien een snelheidsprobleem.' Ze worden gezien als de 'zorgenkindjes' van de selectie van de Duitse club en zijn vooral door hun buitensporige salarissen een blok aan het been van de club. De Wijs ligt nog tot liefst 2026 vast, Hendrix is in principe deze zomer transfervrij, maar heeft een promotieclausule in zijn verbintenis.

Lees ook: De zwakke kant van Slot? In topduels ontevreden over arbitrage

Trainer Daniel Thioune beseft dat de Nederlanders niet brengen wat van hen werd verwacht. "Beiden kwamen zeker met andere verwachtingen. Dat hebben ze heel duidelijk gemaakt, ook aan mij. Maar ik heb ook verwachtingen. We hebben allemaal naar de wedstrijden gekeken - dit was een reactie daarop", doelde hij op de reserveplekken van de twee Nederlanders. Fortuna Düsseldorf is de nummer zes op het tweede niveau in Duitsland.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen