Het gaat mis in Deventer: wedstrijd Go Ahead - FC Twente gestaakt

19 februari 2023, 15:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Twente is zondagmiddag ongeveer een half uur stilgelegd. Vanaf de tribunes werden stoeltjes op het veld en richting het thuispubliek gegooid. Ook werd door aanwezige toeschouwers met vuurwerk werd gegooid.

Na ongeveer achttien minuten ging het mis. De stadionspeaker riep de supporters op om te stoppen met het gooien van vuurwerk en stoeltjes. De wedstrijd leek te worden hervat, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom besloot toch om de wedstrijd stil te leggen.

FC Twente-spelers Lars Unnerstall en Václav Cerny meldden zich bij het uitvak en ook Ron Jans kwam het veld op. Hij probeerde de gemoederen te bedaren en kreeg volgens de commentator van ESPN direct 'de ene na de andere verwensing' naar zijn hoofd geslingerd door de thuisfans. 

Namens Go Ahead sprak aanvoerder Mats Deijl met het thuispubliek. Uiteindelijk verlieten de spelers toch het veld. Het duurde ongeveer een half uur voordat de wedstrijd werd hervat, bij een 2-0 voorsprong voor Go Ahead. Trainer René Hake zei begrip te hebben voor het besluit de wedstrijd te staken. 

Oostrom lichtte het besluit toe. "We zijn naar binnen gegaan omdat er met vuurwerk werd gegooid en daarna nog meer gebeurde. De veiligheidsorganisatie kan dan orde op zaken stellen. De afspraken zijn dat we eerst waarschuwen en daarna naar de kant gaan als het fout blijft gaan. Ik kies voor de veiligheid."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

janj
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk eens voor iedereen en elke club uit publiek verbieden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen