Labyad verkiest FC Utrecht boven lucratief Italiaans avontuur

17 februari 2023, 17:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zakaria Labyad lijkt op korte termijn definitief terug te gaan keren bij FC Utrecht. De aanvaller annex middenvelder heeft zijn jawoord al gegeven aan de Domstedelingen en moet alleen nog door de medische keuring heen zien te komen. Als dat gebeurt tekent de 29-jarige Labyad een contract voor anderhalf seizoen met een optie voor een extra jaar. 

De afgelopen maanden trainde Labyad al veel mee op sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. De oud-speler van Ajax moest weer fit worden, nadat hij bij de Amsterdammers een zware knieblessure had opgelopen. Met deze kwetsuur liep Labyad uit zijn contract in de Johan Cruijff Arena en moest hij op zoek naar een plek om zijn revalidatie te vervolgen, die hij bij zijn voormalige werkgever vond. 

Lees ook: FC Utrecht wil Labyad inlijven en houdt rekening met vertrek tweetal

Vorige week gaf Jordy Zuidam, tecnnisch directeur bij FC Utrecht, tegenover het Algemeen Dagblad al aan dat hij Labyad graag aan de selectie van trainer Michael Silberbauer zou willen toevoegen. Niet veel later lijkt het er dus op dat beide partijen elkaar inderdaad hebben weten te vinden. Labyad kiest met zijn terugkeer in Utrecht nadrukkelijk voor het sportieve aspect. Volgens De Telegraaf had hij in Italië, waar Cremonese en Hellas Verona interesse toonden, aanzienlijk meer kunnen verdienen dan hij in Utrecht gaat doen. 

Voor Labyad gaat het dus zijn tweede periode worden bij FC Utrecht. Tussen 2016 en 2018 speelde Marokkaans international ook al in de Domstad. De samenwerking beviel toenmalig Utrecht-trainer Erik ten Hag dusdanig goed dat na zijn aanstelling bij Ajax aandrong op een overname van de voormalig PSV'er. Ajax betaalde zes miljoen euro aan FC Utrecht, maar de Amsterdamse periode van Labyad liep niet uit op een onverdeeld succes en eindigde zelfs in de rechtszaal. 

Lees ook: Clubloze Labyad moet Ajax tienduizenden euro's terugbetalen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft bij Ajax genoeg verdiend denk ik als bankzitter. Goed van Utrecht dat hij mag revalideren en daar mag best iets tegenover staan. Zou ondankbaar zijn dat hij voor Italië zou kiezen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen