Marco van Basten pleit voor wijziging van buitenspelregel

20 februari 2023, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het afgekeurde doelpunt van Kylian Mbappé tijdens de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Bayern München heeft Marco van Basten bewogen om weer te pleiten voor een verandering van de buitenspelregel. Aan tafel bij Rondo deelt hij maandagavond zijn voorstel.

Paris Saint-Germain dacht afgelopen dinsdag in de heenwedstrijd tegen Bayern München in de 82ste minuut op 1-1 te komen toen Mbappé van dichtbij de bal tegen de touwen werkte. In aanloop naar het doelpunt bleek Nuno Mendes buitenspel te hebben gestaan, waardoor de gelijkmaker na bemoeienis van de VAR werd afgekeurd.

"Er zijn de afgelopen jaren te veel goals afgekeurd, waarbij je ziet dat iemand met een teen, pink of nog minder buitenspel staat. Waarom is die lijn daar getrokken, terwijl je ook kunt zeggen: de speler moet volledig buitenspel staan. Qua VAR verandert er dan niet zo gek veel, maar er worden dan veel meer doelpunten toegekend dan nu het geval is", aldus Van Basten.

"Je ontkomt er niet aan om ergens een grens te stellen, dat kan niet anders. Die grens is dan echter dertig centimeter verder en in het voordeel van de aanvallende partij. Het is volgens mij beter voor het voetbal an sich. We zien liever 3-3 dan 0-0", vervolgt Van Basten, die stelt dat de FIFA het een goed idee vindt. "Maar het komt nooit echt ter sprake. Er is geen tijd voor. Er zijn allerlei andere problemen. Dit is maar voor een paar gasten die het voetbal willen verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je kan ook stellen: waar gaan de meeste discussies over: buitenspel (en hands) Makkelijkst is om minder conservatief te denken en die achterlijke regel helemaal af te schaffen. Dat heeft van Basten indertijd, volgens mij, ook geprobeerd. Voordelen, langer veld, echte voetballers komen beter aan bod, moeilijker te verdedigen, meer goals, geen onzinnig gezeik, meer aandacht voor echte overtredingen Nadelen: roep maar, ben benieuwd (en niet in het conservatisme blijven)

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat maakt dus niks uit, want dan is het niet een vinger die buitenspel komt, maar bijvoorbeeld de hak van de voetbalschoen. Heb je hetzelfde probleem.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meneer regels veranderen . Hoe je het ook veranderd ,of zelfs afschaft . Je blijft dat gezeik toch houden

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volslagen zinloos... Ook dan krijg je net zoveel gevallen dat het net niet of wel volledig buitenspel is... Ook gaan spelers meer risico nemen omdat ze voor hun gevoel meer vrijheid hebben op deze manier, dus ik denk dat je zelfs meer afgekeurde goals en buitenspelgevallen zult krijgen.

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook is het voor een speler veel lastiger inschatten of hij wel of niet buitenspel staat.... nog een reden waarom je dus nog meer buitenspel gevallen zult krijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen