Memphis Depay dreigt dubbele concurrentie uit Engeland te krijgen

14 februari 2023, 19:01
Memphis Depay dreigt dubbele concurrentie uit Engeland te krijgen

Memphis Depay maakte zondag zijn eerste treffer in het shirt van Atlético Madrid. Desondanks oriënteert de club zich naar verluidt al op het binnenhalen van een geduchte concurrent voor de Nederlander. Roberto Firmino zou na dit seizoen bovenaan het verlanglijstje van Los Rojiblancos staan. 

Firmino (31) is bezig aan zijn achtste seizoen als speler van Liverpool. De Braziliaan kan komend weekend zijn 350ste duel in het shirt van de Reds spelen als de club op bezoek gaat bij Newcastle United. Afgelopen weekend kwam hij tien minuten voor tijd als vervanger van Cody Gakpo binnen de lijnen tijdens de gewonnen stadsderby tegen Everton. 

Zie ook: De leeuw is los: Memphis eindelijk belangrijk voor Atlético Madrid

Komende zomer loopt het contract van Firmino in Liverpool af. Volgens Todofichajes hoopt Atlético Madrid van zijn transfervrije status te gaan profiteren. Trainer Diego Simeone zou een groot bewonderaar van Firmino zijn en zijn komst inmiddels als topprioriteit hebben bestempeld. Omdat ook João Felix, momenteel verhuurd aan Chelsea, komende zomer in principe terugkeert in Madrid wordt het dringen voor een plaatsje in de voorhoede. Ook Antoine Griezmann, Álvaro Morata en Ángel Correa hopen komend seizoen in aanmerking te komen voor een basisplaats. 

Drukke zomer

Komende zomer lijkt het sowieso een komen en gaan van spelers te worden bij Atlético. Zo is de eveneens transfervrije komst van Caglar Söyüncü (Leicester City) inmiddels zo goed als rond. De Turk moet in Madrid een centrum gaan vormen met een tweede nieuw aan te trekken verdediger. Voor die positie is naar verluidt Perr Schuurs (Torino) nog altijd in beeld, hoewel de club ook in verband wordt gebracht met de Fransman Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain). 

Lees ook: 'Atlético renoveert defensie

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen