Negen (!) rode kaarten na bizarre knokpartij in Braziliaanse competitie

10 februari 2023, 13:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de Braziliaanse competitie is de wedstrijd tussen Athletico Paranaense en Corítiba (1-1) finaal uit de hand gelopen. Afgelopen zondag stonden beide ploegen tegenover elkaar en zag het publiek in de absolute slotfase de gemoederen ontzettend hoog oplopen. Er ontstond een veldslag tussen beide ploegen die uiteindelijk ruim een kwartier duurde. Scheidsrechter Jose Mendonça da Silva Junior staakte het duel en trok liefst negen rode kaarten. De Braziliaanse aanklager onderzoekt momenteel de schikkingsvoorstellen.

Het is inmiddels vijf dagen geleden en de Braziliaanse bond deelde nog geen schorsingen uit. Aan Globo Esporte laat de aanklager weten dat men de tijd neemt voor zijn onderzoek. "Om ervoor te zorgen dat er geen onrecht zal zijn en dat alle betrokkenen op de juiste manier gestraft worden", sprak Pedro Henrique Val Feitosa.

De arbiter van dienst gaf in totaal negen rode kaarten. Vijf daarvan waren voor spelers van Paranaense en drie voor Corítba. António Oliveira, trainer van Corítiba, kreeg de negende rode prent. De Braziliaanse bond liet al doorschemeren dat niemand gespaard met de schorsingen. "Ik stel me voor dat degenen die het meest aan het gevecht hebben deelgenomen vijf tot acht wedstrijden zullen krijgen."

Bizarre taferelen

Ook een supporter mengde zich de vechtpartij. Hij probeerde met een karatetrap Corítiba-doelman Marcao aan te vallen. Gelukkig ging de trap mis en pakte de beveiliging hem snel op. Op beelden via twitter is de bizarre knokpartij nog eens terug te zien:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen