Perez: "Ik vind de meeste spelers van Ajax doods, maar hij toont passie"

26 februari 2023, 22:25   Bijgewerkt: 26 februari 2023, 23:48

Kenneth Perez is gecharmeerd van Edson Álvarez. Niet zozeer de voetbalkwaliteiten, maar vooral de mentaliteit van de verdediger annex middenvelder werden zondagavond bewierookt door Perez in het programma Dit was het Weekend. Álvarez zorgde met een kopbal voor het winnende doelpunt tegen Vitesse (1-2).

"Alvarez is iemand die graag de balans bewaakt en niet meer doet dan hij kan", zei Perez na de overwinning van Ajax. "Hij is iemand bij Ajax die er echt wat van wil maken. Ik vind de meeste spelers van Ajax doods, maar hij toont passie, tot irritatie aan toe. Elke keer bij de scheidsrechter en elke keer is hij erbij betrokken."

"Hij wil iets doen, op welke positie dan ook. Hij wil er iets van maken. Hij laat het vuur zien en probeert zijn medespelers daarin mee te nemen", merkte Perez op. Álvarez speelde het grootste gedeelte van het seizoen als controleur, maar sinds iets meer dan een maand staat hij doorgaans opgesteld in de defensie, meestal naast Jurriën Timber.

Perez sprak in de uitzending ook over Mohammed Kudus, die door John Heitinga met name als rechtsbuiten wordt ingezet. Zou hij niet beter renderen op 10? "'Ik snap heel goed dat je hem aan de zijkant plaatst. Voetballers hebben heel vaak iets van: als ik niet in de as sta, dan ben ik niet belangrijk. Een samenwerking met de 10 en een back kan net zo veel voldoening geven. Je komt ook stiekemer in een positie waarin je kunt scoren dan wanneer je op 10 staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen