Tadic had geen contact met Schreuder: "Er zijn veel dingen veranderd"

15 februari 2023, 16:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic heeft de afgelopen weken geen contact meer gehad met Alfred Schreuder. Sinds de voormalig hoofdtrainer door Ajax de laan uit werd gestuurd loopt het uitstekend in Amsterdam, maar de band tussen het duo is nog altijd niet verdwenen. Op de persconferentie van Ajax voor het duel met Union Berlin gaat Tadic dieper in op zijn relatie met Schreuder.

"Ik ben heel goed met Alfred", begint Tadic. "Maar hij weet ook dat als je zeven wedstrijden op rij niet wint met een club als Ajax, het moeilijk wordt. We hebben geen contact meer gehad, maar ik hoop dat hij blij is dat we weer winnen", aldus de aanvoerder. Aangezien zowel Tadic als Schreuder dezelfde zaakwaarnemer delen, was de verwachting dat het duo nog op regelmatige basis contact zou hebben. "Ik was inderdaad hiervoor al goed met Alfred", legt hij uit.

Ondanks de ongelukkige periode bij Ajax, koestert Tadic nog altijd warme gevoelens voor Schreuder. "Ik wens hem het allerbeste en het is jammer dat het voor hem niet gelukt is. Hij kwam in een moeilijke tijd met veel veranderingen en natuurlijk kon hij het beter doen. Maar Schreuder is nog steeds een geweldige trainer en een geweldig mens. Het is jammer dat hij hier geen prijs kon pakken, maar dat hoort bij een topclub."

Heitinga lovend over Tadic

Sinds John Heitinga aan het roer staat bij Ajax, gaat het de Amsterdammers voor de wind. Alle vier de laatste wedstrijden werden gewonnen en Tadic zelf presteert als spits ook weer een stuk beter dan voorheen. De aanvoerder merkt veel verschil sinds de komst van Heitinga. "Er zijn veel dingen veranderd, vers bloed en nieuwe energie. Het is mooi dat de trainer de club kent en daarvoor leeft. Ik ben erg onder de indruk", aldus Tadic. Heitinga zelf stelt ook dat hij de kritiek op Tadic onterecht vindt en benadrukt de kwaliteiten van zijn aanvoerder. "Op het moment dat wij spelen, dan zie je in alles dat hij het spelletje begrijpt. Als het spannend wordt kan hij de ploeg op sleeptouw nemen. Hij is niet voor niets de aanvoerder en een belangrijke schakel voor ons", stelt de trainer. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen