Utrecht wint onvriendelijk duel bij Sparta na hoofdrol scheids en VAR

24 februari 2023, 22:09
Utrecht wint onvriendelijk duel bij Sparta na hoofdrol scheids en VAR

FC Utrecht heeft een onvriendelijk bezoekje aan Sparta Rotterdam afgesloten met drie punten. In een wedstrijd waarin een belangrijke rol was weggelegd voor scheidsrechter Joey Kooij en VAR Serdar Gözübüyük werd het 0-3 voor de bezoekers. Alle doelpunten vielen op Het Kasteel in het laatste kwart.

De aanwezige toeschouwers werden in de eerste helft bepaald niet verwend in Rotterdam-West. Utrecht was in de eerste minuten de betere en zorgde tot twee keer toe voor een gevaarlijk momentje. Nick Olij redde op een schuiver van Anastasios Douvikas en zag een voorzet van Sander van de Streek even later op de bovenkant van de lat belanden. Sparta liet zich na een half uur pas zien en kreeg via Arno Verschueren de beste kans van de eerste helft. Hij tikte een uitstekende voorzet van Michael Pinto net naast het doel van Utrecht-goalie Vasilios Barkas.

De tweede helft was vervolgens amper begonnen of de wedstrijd stond in vuur en vlam. Sparta-aanvoerder Adil Auassar gaf Sean Klaiber een tik en kreeg daarvoor een gele kaart van Kooij. De arbiter werd echter naar de kant geroepen en besloot op advies van Gözübüyük alsnog een directe rode kaart te geven. De vrije trap voor Sparta stond daarna nog en Vito van Crooij krulde die fraai tegen de paal. De rebound was bijna nog een prooi voor Tobias Lauritsen. De spits was erg scherp, maar zag zijn inzet via de lat in de handen van sluitpost Barkas vallen.

Niet veel later was het speelveld helemaal leeg. Barkas en Kooij werden na de vrije trap bekogeld vanaf de tribune en de scheidsrechter nam het besluit om een minuut of tien binnen af te koelen. Na een korte onderbreking begon Sparta in ondertal fanatiek aan het laatste deel van de wedstrijd. Utrecht werd behoorlijk teruggedrongen, maar grote kansen leverde dat de Spartanen niet op. Aan de overkant was Othman Boussaid kansrijk toen Olij een voorzet van Taylor Booth niet goed inschatte. Hij werd geholpen door zijn defensie, die de bal uit de zestien werkte.

Victor Jensen was vervolgens als invaller dichtbij de 0-1. Hij stond amper een minuut binnen de lijnen toen zijn voorzet de lat toucheerde na een handige voorzet. Uit de daaropvolgende hoekschop schoot Jensen naast. De ban werd niet veel later alsnog gebroken door de Deense middenvelder. Hij werd door Van de Streek uitstekend de diepte in gestuurd en liet Olij met een harde schuiver kansloos: 0-1. Sparta moest daarna met tien met een antwoord komen, maar slaagde daar niet in. De krachten vloeiden weg en Utrecht trok de driepunter over de streep.

Man of the Match: Victor Jensen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen