Van Nistelrooij en Sangaré ontbreken bij PSV tegen FC Utrecht

19 februari 2023, 13:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooij ontbreekt vanmiddag bij PSV in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De oefenmeester zat drie dagen geleden in en tegen Sevilla gewoon nog op de bank, maar moet het bezoek aan de nummer zeven van de Eredivisie wegens ziekte aan zich voorbij laten gaan. Ibrahim Sangaré is om dezelfde reden niet van de partij. Dit betekent dat de Eindhovenaren met een flink gewijzigd elftal aan de aftrap zullen verschijnen.

PSV beleefde een uiterst teleurstellende start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Van Nistelrooij liet twee punten liggen tegen Sparta Rotterdam én Fortuna Sittard en ging op bezoek bij FC Emmen zelfs met 1-0 onderuit. In Eindhoven werd al gesproken over een crisis, maar na het gelijkspel tegen Feyenoord in de Kuip en de 6-0 overwinning op FC Groningen leek het weer de goede kant op te gaan. De Eindhovenaren werden afgelopen donderdag echter op harde wijze met de neus op de feiten gedrukt. Sevilla was in de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League met 3-0 te sterk voor PSV, dat dus bungelt op de rand van Europese uitschakeling. 

Donderdag wacht de return tegen Sevilla en om met in ieder geval een beetje vertrouwen naar dat duel toe te werken, zal PSV vanmiddag willen winnen van FC Utrecht. Dat moet dus wel gebeuren zonder hoofdtrainer Van Nistelrooij en sterkhouder Sangaré. Fred Rutte, normaal gesproken de rechterhand van Van Nistelrooij, is vanmiddag de eindverantwoordelijke bij PSV. Mauro Júnior vervangt de zieke Sangaré op het middenveld. Ook achterin vindt een wijziging plaats. André Ramalho had drie dagen geleden nog een basisplaats bij PSV, maar moet in en tegen Utrecht Armando Obispo voor zich dulden. De achterhoede wordt voor de rest gevormd door Jordan Teze, Jarrad Branthwaite en Patrick van Aanholt, terwijl Joey Veerman en Guus Til het middenveld completeren. Voorin krijgt Johan Bakayoko weer de kans. Hij moet samen met Luuk de Jong en Guus Til voor de doelpunten gaan zorgen.

PSV kan vanmiddag goede zaken doen. Na de nederlaag van AZ bij Feyenoord heeft PSV de tweede plek voor het grijpen. Dan moeten de Eindhovenaren wel winnen van FC Utrecht. Mocht dat gebeuren, kan PSV later vandaag wel weer gepasseerd worden door Ajax. De Amsterdammers hebben momenteel één punt meer dan hun concurrent uit Eindhoven en trappen om 16.45 uur af voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen