Van Praag geeft Feyenoord veeg uit de pan: "Schandalig hoe hij wordt behandeld"

26 februari 2023, 09:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Michael van Praag vindt dat Jorien van den Herik 'schandalig' wordt behandeld door Feyenoord. De ex-voorzitters van Ajax en Feyenoord hebben een goede relatie met elkaar, maar de relatie tussen Van den Herik en Feyenoord is na diens vertrek in 2006 afstandelijk. 

"Ik vind het schandalig hoe Jorien wordt behandeld door Feyenoord", zegt Van Praag tegen ESPN. "Jorien wordt voor niks meer uitgenodigd. Hij moet zelf maar zien of hij een kaartje kan regelen voor een wedstrijd. Door sommige mensen wordt hij nog altijd met de nek aangekeken. Dat verdient hij niet en dat hoort niet. Die man heeft heel erg veel voor Feyenoord gedaan."

Van Praag noemt Van den Herik zijn 'allerbeste collega' in de tijd dat hij voorzitter van Ajax was. "Jorien was een hele vooruitstrevende voorzitter. Dat wilde wij ook wel zijn, maar hij had net wat meer kracht om plannen daadwerkelijk door te drukken. Zo was hij onder meer de eerste voorzitter die een vrouwelijke directeur voorstelde."

Van Praag was tussen 1989 en 2003 de voorzitter van Ajax en waard daarna onder meer voorzitter van de KNVB. Van den Herik zwaaide tussen 1992 en 2006 de scepter bij Feyenoord. Tegenwoordig verschijnt Van den Herik zelden in de media, maar zondagochtend is hij te gast bij Goedemorgen Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aan v d herik kleeft ook iets .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen