Weghorst haalt voorzichtig uit naar criticasters: "Alle twaalf in de basis…"

26 februari 2023, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het leven van Wout Weghorst kan voorlopig niet meer stuk. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ maakte vorige maand de verrassende move naar Manchester United. Wie dacht dat Weghorst in Engeland op de bank zou belanden, komt bedrogen uit. De gewonnen League Cup-finale tegen Newcastle United vormde een uitgelezen moment om daar even bij stil te staan.

Na het veelbesproken vertrek van Cristiano Ronaldo in november moest Manchester United op zoek naar een nieuwe spits voor Erik ten Hag. Grote namen passeerden de revue, maar de keuze van Ten Hag viel uiteindelijk op Weghorst. In Engeland maar ook daarbuiten werd er in eerste instantie lacherig gedaan over de transfer van Weghorst. "Dat is iets wat mijn hele carrière er al is en er mijn hele carrière zal blijven", reageerde de centrumspits na de finale tegen Newcastle United voor de camera van de NOS.

"Ik ben inmiddels dertig jaar. Ik heb geleerd om te kijken wat echt belangrijk is. We hebben twaalf wedstrijden gehad sinds ik bij Manchester speel, alle twaalf in de basis. Ik denk dat ik wel iets goeds doe", zei Weghorst, die een glimlach niet kon onderdrukken. Ook in de League Cup-finale tegen Newcastle United verscheen de Oranje-international aan de aftrap. Na het laatste fluitsignaal nam hij gehurkt plaats voor de meegereisde Manchester United-fans. "Waar ik dan aan denk? Dan denk je niet zoveel. Iedereen zegt wel 'geniet ervan', maar uiteindelijk gaat het om één ding en dat is dat je hier wil presteren."

Lees ook: Weghorst blijft verbazen bij Manchester United: 'Leest u deze zin goed'

Maar dat betekent niet dat Weghorst helemaal niet heeft genoten. "Je wil leveren en daarop ben je de hele dag vol in de focus. Dan geniet je niet zoveel. Pas na de wedstrijd, als je 'm hebt gepakt, geleverd, je een goede wedstrijd hebt gespeeld en je bijdrage hebt gehad, ja dan zie je de fans gaan. Ik heb wel echt geleerd om dan even een momentje te pakken en te genieten. Ik kan heel stoer en cool gaan doen, maar ik sta hier gewoon als speler van Manchester United, een finale spelen, winnen en ook nog belangrijk zijn bij de tweede goal… Dat is wel heel mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen