Wesley van Wilsem komt met eerlijk en onheilspellend antwoord na actie Dylano K.

25 februari 2023, 10:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wesley van Wilsem denkt dat veldbestormingen zoals die tijdens PSV - Sevilla zullen blijven voorkomen. De 'ervaringsdeskundige' kwam in 2011 zelf het veld op tijdens de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ, waarna hij doelman Esteban aanviel. Een waarschuwing uitdelen aan toekomstige veldbestormers heeft in zijn ogen weinig zin.

"Nou, als iemand mij twaalf jaar geleden had gewaarschuwd om zoiets nooit te doen, was het toch wel gebeurd", geeft hij toe. "Daar trok ik me toen weinig van aan. Ik denk dat jongens die zo gek zijn om dit te doen zich niet laten weerhouden door een waarschuwing." Die uitspraak wordt ook gesteund door de wetenschap dat Dylano K., de veldbestormer van donderdag, al een stadionverbod had door een eerder incident.

Lees ookNieuwe beelden: PSV-supporters geven Dylano K. de volle laag

Wesley heeft grote spijt van zijn actie, die hem een half jaar cel, een boete van 10.000 euro en een stadionverbod van dertig jaar opleverde. "Van die zes maanden waren er twee voorwaardelijk, maar dan moest je je wel twee jaar lang steeds melden. Daar had ik geen zin in, dus ik koos ervoor om alle zes maanden te gaan zitten", vertelt de voormalig hooligan in het Algemeen Dagblad. 

Wesley kwam het veld op bij een 1-0 voorsprong van Ajax. De spelers van AZ liepen van het veld nadat Esteban een rode kaart kreeg voor zijn reactie op Wesley. Toen de wedstrijd werd herspeeld, verloor Ajax met 2-3. Wesley denkt dat Dylano K. minder last zal ondervinden van het incident dan hij destijds deed. "Die kan straks nog wel door Eindhoven lopen. Door mij werd die wedstrijd gestaakt en verloor Ajax later alsnog. Laat ik het zo zeggen: er kwamen wel wat dreigementen binnen. Terwijl PSV gisteren al uitgeschakeld was. Het is niet door die actie dat PSV niet doorging."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ja psv speelde slecht maar het stond 2-0. En deze actie zorgde er wel voor dat de blessuretijd minder was

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft in feite wél gelijk natuurlijk: waarschuwen is flauwekul. Dat interesseert die lui niet.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja maar toch vind ik het opmerkelijk dat hij makkelijk met een stadionverbod het stadion binnen kon komen. Lijkt mij dat zoiets geregistreerd wordt en dat de stewards dat weten

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb het idee dat de controles op mensen met een stadionverbod niet echt adequaat zijn. Er is ook nauwelijks een meldplicht voor die mensen als er een wedstrijd is.

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan een steward dit weten? Gewoon iedere wedstrijd van eigen cluppie en rivaliserende clubs, meldingsplicht bij politie. Op vakantie? Deze eerst aanvragen, en tijdens wedstrijd bij plaatselijke politie melden. Niet? dan andere (zware) consequenties. Dit soort klootzakken zorgen ervoor dat men niet meer normaal met vrouw, schoonvader en kinderen spontaan naar een simpele voetbalwedstrijd kunnen. Ik storm niet een veld op, het over- overgrote deel van bezoekers op dit forum doen het niet, maar we zijn wel 'slachtoffer' van dit soort personen die denken dat ze hun cluppie supporteren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen