'Dick Advocaat bezorgt ADO Den Haag teleurstellend nieuws'

22 maart 2023, 19:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van ADO Den Haag. De ervaren oefenmeester werd eind november aangesteld als opvolger van de ontslagen Dirk Kuijt. ADO Den Haag was graag langer doorgegaan met Advocaat, maar volgens het Algemeen Dagblad heeft hij de club laten weten na dit seizoen te vertrekken.

ADO beleefde een rampzalig einde van het vorige seizoen. Na de degradatie in 2021 was de club uit Den Haag er alles aan gelegen zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. ADO plaatste zich vorig seizoen voor de finale van de nacompetitie en was hard op weg zich ten koste van Excelsior te verzekeren van een startbewijs voor de Eredivisie, maar in de strafschoppenserie ging het helemaal mis. De Hagenaren bleven daardoor actief in de Keuken Kampioen Divisie. Kuijt moest ADO uit het slop zien te halen, maar de oud-speler van onder meer Feyenoord en Liverpool werd al na een paar maanden uit zijn functie ontheven.

In de zoektocht naar een opvolger die het tij moest keren kwam ADO uit bij Advocaat. Maar ook met De Kleine Generaal aan het roer presteert de ploeg zeer wisselvallig. ADO boekte vorige maand weliswaar een knappe overwinning op koploper PEC Zwolle, maar van de laatste vijf competitieduels resulteerde er slechts één in een zege. De Hagenaren staan door de wisselvallige prestaties nog altijd in het rechterrijtje. Door de huidige dertiende plek wordt het nog een hels karwei om de play-offs te halen. Het zal het laatste kunstje van Advocaat in Den Haag moeten worden, want volgens het AD 'heeft de 75-jarige Hagenaar aan ADO aangegeven volgend seizoen geen trainer in Den Haag te zijn'.

Advocaat werd de voorbije periode meermaals naar zijn toekomstplannen gevraagd, maar de ervaren oefenmeester gaf telkens aan dat hij daar niet mee bezig was. 'Vorige week werd bekend dat eigenaar Bolt tóch met de Haagse trainer door wilde, als trainer of technisch directeur', schrijft het AD. Advocaat wilde de tijd nemen om daarover na te denken en dat heeft hij dus gedaan, met als conclusie dat hij ADO moet teleurstellen. 'Algemeen directeur Edwin Reijntjes is om een reactie gevraagd, maar hij wens niet op het nieuws te reageren', aldus het AD.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik zou het voor advocaat wel mooi vinden als hij nog promoveert .

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dit ADO heeft niets in de Eredivisie te zoeken wat het bestuur is aan te rekenen. Toen ADO degradeerde was het bestuurlijk een (Chinese) puinhoop en er is nog steeds geen verbetering zichtbaar. Bij de degradatie was er een leegloop van Eredivisie waardige spelers, daarnaast zijn de spelers die volgens het bestuur teveel verdiende zoals Immers en Beugelsdijk weggepest. Mocht ADO alsnog promoveren dan kunnen ze beter de heen en weer van Volendam lenen want dan vliegen ze er gelijk weer uit tenzij het bestuur het licht ziet om een Eredivisie waardig team het veld in te sturen. Ik denk dat Advocaat al weet wat er in de toekomst gaat gebeuren en hij zijn vingers daar niet aan wil branden waar hij groot gelijk in heeft.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Klopt Ado heeft ook niks te zoeken in de eredivisie ,maar dat geldt voor meerdere clubs in de kkd ,en onderaan de eredivisie . Daar zorgt die playoff ook voor met die periode kampioenen . Gewoon de laatste 3 degraderen,bovenste 3 kkd promoveren . Maar goed ik gun advocaat gewoon een mooi afscheid.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen