Advocaat werkte met Geertruida aan zijn stotteren: "Maar dat schijnt heel moeilijk te zijn"

21 maart 2023, 09:34
Advocaat werkte met Geertruida aan zijn stotteren:

Feyenoorder Lutsharel Geertruida debuteerde in de selectie van het Nederlands elftal, verlengde zijn contract én maakte het winnende doelpunt tegen Ajax. Een feestweek voor de verdediger, maar omdat hij stottert, blijft hij zonder het geven van interviews een beetje uit de picture. Dick Advocaat heeft hem daarbij willen helpen in zijn Feyenoord-periode. 

Dat vertelde De Kleine Generaal in het tv-programma Veronica Offside. "Het is een geweldige jongen. Een geweldenaar en ook heel lief", stak Advocaat van wal. Ook voerde hij gesprekken met Geertruida over zijn stotteren. "Ja, ik heb vaak met hem gezeten. Ja, dat waren wel lange gesprekken, maar daar moet je ook de tijd voornemen", glimlachte Advocaat, op een goede manier.

Dat was volgens hem logisch. "Dat doe je ook met zo'n jongen. Je probeert van alles. Die jongen is er echt wel mee bezig om dat beter te maken, maar dat schijnt heel moeilijk te zijn." Wel is hij vol lof over de voetbalkwaliteiten van Geertruida, die in zijn periode ook al transfervrij weg kon, maar ook destijds bij Feyenoord bleef.

Lees ook: Dit is waarom Lutsharel Geertruida ook na zijn heldenrol geen interview gaf

Oud-Feyenoorder Danny Buijs is blij dat Feyenoord de zelfopgeleide voetballer heeft kunnen overtuigen om langer te blijven in De Kuip. "Het is mooi dat zo'n dat dat ook doet. Geertruida zei 'het is niet alleen goed voor mij, maar ook voor de club'", aldus Buijs tegenover RTV Rijnmond. "Dat is een hele mooie insteek. Zeker met de zaakwaarnemers die vaak op ze inpraten om niet te verlengen. Dan is het mooi dat zo'n jongen er op deze manier inzit."

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Held! No Luts, no Glory 😎

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Is die geer trui dan ook mislim , met die baard????

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen