Bryan Smeets: "Ik heb wel meer bijnamen gekregen, maar deze staat bovenaan"

1 maart 2023, 21:45
Bryan Smeets:

Ajax moet donderdag in de KNVB Beker op bezoek bij De Graafschap en bij dat treffen gaan de gedachten altijd terug naar 2016. Destijds verspeelden de Amsterdammers het kampioenschap na een 1-1 gelijkspel op De Vijverberg. Doelpuntenmaker Bryan Smeets scoorde namens De Graafschap en hield er een bijzondere bijnaam aan over.

Sinds de memorabele wedstrijd in Doetinchem staat Smeets bekend als 'de Ajax-beul' en dat blijft hem achtervolgen. "Iemand heeft die naam toen verzonnen en dat is blijven hangen", vertelt Smeets in gesprek met Voetbal International. "Ik heb in mijn leven wel meer bijnamen gekregen, maar die staat wel bovenaan, ja. Ach, dat is de voetbalwereld, hè? Die sensatie hoort er ook een beetje bij. Ik vind het prima hoor, ik ga hier niet zeggen dat het tijd is dat we die naam eens even snel gaan veranderen. Het is wat het is en we gaan gewoon door. Als mensen dit willen gebruiken om de spanning erin te brengen, dan is dat allemaal goed. Geen probleem."

Lees ook: Timber kijkt uit naar kwartfinale beker: "Het is erop of eronder"

Toch is er ook een vervelende kant aan het verhaal. Smeets kreeg zelfs bedreigingen van aanhangers van Ajax. "Er zijn echt hele vervelende dingen gezegd. Maar wat ik nog het ergste vind: we zijn nu zeven jaar verder, en wat is er in de tussentijd nou veranderd? Helemaal niks. Dat vind ik echt heel pijnlijk, dat het steeds blijft terugkeren. En ik denk dat het in de komende vijftig jaar ook nog wel zal doorgaan, zolang er niet wordt ingegrepen. Mensen kunnen ook wel gemakkelijk zeggen dat je het niet serieus moet nemen. Maar in de wereld waarin we nu leven, weet je dat helemaal niet zo zeker. Ik hoop gewoon dat ik hier nooit meer mee te maken zal krijgen."

De Graafschap - Ajax

Smeets moet de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax donderdagavond (21.00 uur) zelf missen, maar zal het duel wel via de televisie volgen. De afgelopen jaren werd hij bij nieuws rond Ajax steeds benaderd door meerdere media. Hij vindt het prima dat het inmiddels steeds minder over zijn bepalende doelpunt gaat. "Die aandacht is veel minder geworden. En dat is ook goed, want het moet helemaal niet de hele tijd over dat doelpunt gaan. Ik speel al een tijdje niet meer bij De Graafschap, het is donderdag gewoon een nieuwe wedstrijd en een heel mooi affiche. Ik kijk ernaar uit. En het is bekervoetbal, hè, dan kan alles gebeuren. Dat zag je dinsdag ook wel met Spakenburg."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen