Ajax-fans zingen over 'bommen op Rotterdam', Heitinga reageert

12 maart 2023, 17:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van Ajax lieten zich zondagmiddag van hun slechtste kant zien in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-4). Vanuit het uitvak klonken teksten als 'bommen op Rotterdam', een pijnlijke verwijzing naar het leed in de Tweede Wereldoorlog. John Heitinga heeft de spreekkoren niet gehoord, maar keurt ze wel af.

Op de persconferentie werd Heitinga ernaar gevraagd door journalist Mike Verweij. "Ik heb dat niet gehoord. Het is mij ontgaan. Als dat zo is, dan is dat natuurlijk niet goed", reageerde de trainer van Ajax, die daarna de vraag kreeg of de fans van Ajax op deze manier hun eigen ruiten ingooien. Er worden her en der immers steeds meer beperkingen opgelegd aan uitsupporters.  

"Ik weet het niet, ik denk dat er altijd wederzijdse gesprekken moeten zijn. We kunnen nu heel erg het vergrootglas erop leggen. Ik denk dat we in de maatschappij moeten kijken waar we elkaar nog beter kunnen helpen", zei Heitinga, zonder in detail te treden. "Laat ik het zo zeggen: we zijn blij met de overwinning en dit soort spreekkoren hoor je natuurlijk liever niet. Nogmaals, ik heb het niet gehoord, ik was vol gefocust op de wedstrijd. Maar als jij dat zegt, dan geloof ik je."

Behalve 'bommen op Rotterdam' werd ook gezongen over 'kutkakkerlakken'. Niet geheel toevallig treffen Feyenoord en Ajax elkaar volgende week zondag in een rechtstreekse wedstrijd om de koppositie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd of die halsema nu de ballen heeft om vsk f helemaal gesloten te houden volgende week na dit voorval of zal ze alleen maar aan haar ploegje denken?? Wat ze wel deed met psv supporters om ze te weigeren na spreekkoren terwijl die sjacieden het ook deden met Alle boeren zijn homo’s”, . En nu weer bommen op Rotterdam. Of mogen de ajacieden dit wel?? Dan ben je een waardeloze burgemeester

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Amsterdams tokkievolk.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net zo tokkie als die van Zuid ?

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dat men hier nog aandacht aan schenkt, gewoon dood zwijgen,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen