'Ajax heeft opvolger Overmars binnen: financieel akkoord met Julian Ward'

18 maart 2023, 18:12

Julian Ward is akkoord met Ajax over een rol als directeur voetbalzaken, zo schrijft de Daily Mirror zaterdagavond. Hij komt over van Liverpool en begint naar verwachting per 1 juli aan zijn nieuwe baan in de Johan Cruijff ArenA. Ward volgt de vorig jaar vertrokken Marc Overmars op.

Ward werd al langere tijd in verband gebracht met Ajax. Nieuwe gesprekken met algemeen directeur Edwin van der Sar zorgden voor een 'doorbraak op het gebied van de financiële voorwaarden', zo klinkt het. Volgens de Engelse krant kreeg Van der Sar van de raad van commissarissen de opdracht om de onderhandelingen met Ward te heropenen, nadat een eerste poging mislukte om de 42-jarige directeur binnen te halen.

Ward is al ruim tien jaar werkzaam bij Liverpool en klom in die tijd behoorlijk op in de hiërarchie. In 2012 trad hij aan als scout, een functie die hij voor die tijd twee jaar had vervuld bij Manchester City. Voordat Ward in Manchester opdook fungeerde hij twee jaar als wedstrijd-analist bij de Engelse Onder-20-ploeg. Daarna trad hij als hoofdanalist toe tot de staf van toenmalig Portugees bondscoach Carlos Queiroz.

Drie jaar na zijn entree in Liverpool klom hij op tot manager verhuurde spelers, waarna hij in 2020 aantrad als assistent-sportief directeur als rechterhand van Michael Edwards. Toen laatstgenoemde in november 2021 vervolgens zijn vertrek aankondigde, werd Ward intern doorgeschoven naar Edwards' functie als sportief directeur.

Lees ookWie is Julian Ward

Het beklimmen van de rots in Liverpool is een opvallende prestatie voor de man die als speler nooit ook maar een beetje in de buurt van de top kwam. Via de opleiding van Morecambe, tegenwoordig uitkomend op het derde niveau in Engeland, begon hij aan een weinig tot de verbeelding sprekende loopbaan die hem langs clubs als Hyde FC, Kidsgrove Athletic en Larne FC leidde, waarna hij in 2008 zijn schoenen aan de wilgen hing als speler van Lisburn FC.

In een portret dat de Engelse krant The Independent rond de laatste promotie van Ward bij Liverpool schreef, wordt hij omschreven als 'bekend en geliefd in transfercirkels door zijn ervaringen in heel Europa en Zuid-Amerika'. Wards snelle vertrek zou dan ook 'een schok en teleurstelling' bij Liverpool teweeg hebben gebracht, schreef The Guardian afgelopen november.

Ward zou een cruciale rol hebben gespeeld bij de inkomende transfers van Luis Díaz en Darwin Núñez en zich intern ook hebben hardgemaakt voor de contractverlenging van routinier James Milner. 'Ward heeft niet de intentie om in de nabije toekomst bij een andere club te gaan werken', viel destijds te lezen. Toch lijkt Ajax hem dus te hebben verleid tot een overstap.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Als je ziet wat er gaande is bij liverpool een verrassende keuze vsn ajax .

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
avatar

Zo die is wel aan het afbouwen van liverpool naar die hoerenclub.

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

Zei de tokkie van de grootste tokkie club 👌🥳

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
avatar

Wat de grootste tokkieclub is hebben we kunnen lezen hier met de spreekkoren op de laatste training.Maar ja een hoerenkind als jij past daar prima bij ikkejaja 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Figuren als hij moet je gewoon laten gaan joh. Heeft nooit iets inhoudelijk en zit hier alleen om te stoken .

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

🥳😂😂hoopje stront ben je joh 😂gewoon dom asociaal stinkventje 🥴🥳😂wat zal je moeder stinken zeg 🥴🤮😂

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Nou mooi, dan is die functie in elk geval ingevuld. Benieuwd hoe hij het gaat aanpakken.

AKers21
Link gekopieerd!
avatar

Van der Sar ziek met z'n 1,2 miljoen per jaar nu deze Ward 4,2 miljoen per 👍jaar krijgt. En Overmars die echt heel goed is moest weg omdat snollie van de WC schoonmaakdienst in de Arena een dickpick kreeg 😅😂 Dat is de duurste foto van de eeuw!

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Was het maar 1 persoon haha. Maar zelfs het hele vrouwen elftal kreeg foto’s en aanstootgevende berichten. Overmars is te ver gegaan en is misschien wel direct te hard gestraft achteraf, maar dat krijg je tegenwoordig.

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Hopelijk doet hij het minder goed dan Overmars, dat hij maar veel poen over de balk mag smijten richting waardoze spelers. 020 had niet mee moeten gaan met de woketrein toen een paar dames zich aanstelden!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen