"Ajax komt niet met dezelfde bravoure naar Rotterdam als we gewend zijn"

21 maart 2023, 23:45

Feyenoord won afgelopen zondag met 2-3 op bezoek bij Ajax en zette een grote stap richting de landstitel. De Amsterdammers hebben inmiddels zes punten achterstand in de Eredivisie en moeten in de halve finale van de KNVB Beker ook nog naar De Kuip. In de De Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International wordt de staat van Ajax besproken.

Feyenoord deelde in de Johan Cruijff ArenA een grote dreun uit door na achttien jaar weer eens te winnen in Amsterdam. Op woensdag 5 april komt Ajax in de beker dus op bezoek in Rotterdam. "Ik denk niet dat Ajax met dezelfde bravoure in Rotterdam arriveert als we gewend zijn. Ook de trainer is denk ik onder de ondruk is geraakt van hoe Slot het in de rust allemaal repareerde. Heitinga heeft zelf eigenlijk niet veel gedaan", aldus Michel van Egmond in De Dick Voormekaar Podcast.

Door het succes van Feyenoord in Nederland en Europa wordt ook de toekomst van Arne Slot steeds vaker besproken. De trainer werd al gelinkt aan Leeds United, terwijl ook Ajacieden zijn komst wel zien zitten. Volgens Van Egmond en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam is er maar een oplossing. "Ze moeten hem veel geld geven om spelers te kopen. Ik heb geen idee waar ze dat vandaan moeten halen, maar dat is stap 1. Daar bind je trainers mee."

KNVB Beker

Op woensdag 5 april (20.00 uur) strijden Feyenoord en Ajax met elkaar voor een plek in de finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers haalden vorig seizoen de eindstrijd, maar verloren in Rotterdam met 1-2 van PSV. De kwakkelende Eindhovenaren zijn ook nog van de partij in het bekertoernooi. PSV speelt op dinsdag 4 april (20.00 uur) een uitwedstrijd tegen stuntploeg Spakenburg. Die club schakelende FC Groningen en FC Utrecht al uit.

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

En waar staat dat Feyenoord denkt al de dubbel te hebben dan ,en arrogant doen !!!??? Ik raad velen aan om het stukje te lezen . En ook te lezen wie wat zegt . Zijn dat mensen van Feyenoord !!!??? Volgens mij niet !. Verder zijn er veel fans zoals ik die zeggen dat de uitslag leuk was,maar we nog helemaal niks hebben .

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Wat een smakeloze titel, Ajax komt het één en ander recht trekken. Dat ene verliespartijtje van afgelopen zondag wil niet zeggen dat Feyenoord ineens beter dan Ajax is. Rekening houdend met de half failliete boedel die Heitinga verder moet vind ik dat Ajax sterk genoeg is om Feyenoord flink moeilijk te maken. Het wordt wel spannend met veel overtredingen en misschien een strafschopje er bij.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

0-2

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Heitinga heeft niet veel gedaan? Wat moet hij doen, hij heeft niet meer smaken dan waar hij nu mee werkt dus, oh ja, hij kan misschien Rulli in de spits zetten en Concecào op doel want die is lekker klein, etc etc dus, hij moet roeien met de riemen die hij heeft toch?

Gerrit05
Link gekopieerd!
avatar

Nee roeien doe je met peddels... Neh grapje xD Ik snap wat je bedoelt ;)

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Okè

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Precies dit. Ze winnen 1 x een wedstrijd van Ajax in 18 jaar en zijn misschien 2 x landskampioen in meer dan 20 jaar. Wat denken die mensen nou eigenlijk? Dat Ajax niet terug op niveau komt? Dat ze nu ineens 3 landstitels achter mekaar gaan winnen? Flikker toch op. Fantasten.

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

Ach ze doen het serieus goed natuurlijk dit seizoen!! Daar kunnen we niet omheen ! Maar verder heb je wel gelijk hoor …Vind ook dat ze knap lopen te brullen in Rotterdam omdat ze ook weer eens 1 keertje kampioen gaan worden 🤣

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Brullen met exact die arrogantie waar ze Ajax altijd van beschuldigen. Zielig volk.

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Volgens mij zegt echt niemand dat, rare wereld leef jij.

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

De huidige stand is buiten de overwinning van Feyenoord op Ajax van afgelopen zondag, eerder in het seizoen met behulp van de voetbalmalaise door Schreuder ontstaan toen Ajax zo slap was om in de Arena tegen Vitesse, in Emmen, in Volendam onnodig gelijk te spelen. Afgelopen zondag had de uitslag ook 3-2 kunnen zijn, want de kans voor Ajax was er gezien de kans van Kudus, dan was de dialoog anders geweest. Maar om met de titel van dit artikel Ajax sowieso als minder gemotiveerd de wedstrijd in te gaan betekent ook de ineens ontstane arrogantie als Feyenoorders ook zo denken.😋

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen