Ajax moet ook vrezen voor vertrek van 'meesterscout' Veldmate

21 maart 2023, 07:39
Ajax moet ook vrezen voor vertrek van 'meesterscout' Veldmate

Ajax moet mogelijk rekening houden met het vertrek van Henk Veldmate. De hoofdscout van de Amsterdammers heeft een aflopend contract in de Johan Cruijff Arena en kan mogelijk terugkeren bij FC Groningen. Die club zou hem willen terughalen, nadat hij de laatste zeven jaar in de hoofdstad actief was.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Zij confronteren algemeen directeur Wouter Gudde met dat bericht, maar die wil de belangstelling in Veldmate desgevraagd niet bevestigen. "Daar kan ik nu echt niet op antwoorden. Dat Henk eerder veel heeft betekend op dat gebied, kan ik heel moeilijk ontkennen", licht Gudde toe. "Zo lang er niets rond is, kan ik niet op namen ingaan."

In het verleden scoutte Veldmate in Groningen onder anderen Erik Nevland, Marcus Berg, Tim Matavz, Dusan Tadic en Virgil van Dijk. Bij Ajax was hij verantwoordelijk voor de komst van bijvoorbeeld Nicolas Tagliafico, Edson Alvarez, Lisandro Martinez en Antony. Daarmee heeft Veldmate bijzonder veel successen op zijn naam staan als hoofdscout en kreeg daarom de bijnaam 'meesterscout'. 

Lees ookMike Verweij verwacht dat koppen gaan rollen bij Ajax: "Meerdere signalen gekregen"

Toch is er nog geen duidelijkheid over zijn toekomst. Op het technisch gebied gaat er in deze zomer naar verwachting veel veranderen bij Ajax. Door de nakende komst van Julian Ward lijkt bijvoorbeeld de rol van Gerry Hamstra in de Johan Cruijff ArenA uitgespeeld. Of er nog meer wisselingen plaatsvinden, is niet bekend. Maar mogelijk vertrekt dus Veldmate ook na dit seizoen. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen