'Ajax slaat toe en pikt megatalent op bij Lillestrøm SK'

23 maart 2023, 14:48
'Ajax slaat toe en pikt megatalent op bij Lillestrøm SK'

Ajax heeft een Noorse jeugdspeler zeer serieus op het oog: Daniel Johan Skaarud (15) staat voor een overstap naar de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers zijn 'nagenoeg akkoord' met diens werkgever Lillestrøm SK over de transfer. Er zijn enkele tonnen, zo'n 300.000 euro, aan transfersom gemoeid met de deal.

Dat meldt Ajax Showtime althans. Skaarud zal niet direct aansluiten bij het eerste elftal van Ajax, maar in eerste instantie bij het O17-team. In Noorwegen zien ze de jeugdspeler wel als een grote belofte: hoewel hij nog niet debuteerde in de hoofdmacht van Lillestrøm SK – de nummer vier van het afgelopen seizoen in Noorwegen –, zat hij wel al een aantal keer bij de wedstrijdselectie.

Bovendien is Skaarud een multi-inzetbare aanvaller, die in principe als linksbuiten uit de voeten kan. Maar de jeugdinternational van Noorwegen kan ook op rechts uit de voeten of als spits en/of aanvallende middenvelder. Zijn verbintenis bij zijn huidige club Lillestrøm SK loopt nog door tot 2025, maar dat wordt dus afgekocht. Voor Noorwegen onder 15 jaar speelde hij zes interlands en scoorde daarin eenmaal. 

Lees ook: 'Ajax moet vrezen voor financieel bloedbad na kapitale blunder'

Meer over:

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Mika Godts, dat Marokkaanse jongetje van Anderlecht, voorheen meer en nu dit Noorse talent, intussen moeilijke onderhandelingen met Sontje Hansen, chaotisch spelersbeleid bij Ajax. En tot grote schrik: misschien komt Veltman terug....la la la....😈

Hans
Link gekopieerd!
avatar

Ajax kan beter in eigen jeugd opleiding kyken beter dan jeugd spelers uit buiten land

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

Pfff Ajax en z’n talentjes … liever dat ze een fatsoenlijke verdediging halen !!

Hans
Link gekopieerd!
avatar

Ajax moet eerst eens grote schoonmaak houden bejaarde spelers keepers tadic en zomer mis kopen van vorig opruimen

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

O ja, daar gaan we weer, alweer een megatalent ?? Waar heb ik dat meer gehoord?

Hans
Link gekopieerd!
avatar

Klopt hellemaal mee eens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen