Ajax werd gek: telefoons ingeleverd, zoektocht naar afluisterapparatuur

12 maart 2023, 18:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax beleefde een rumoerige transferzomer, zo valt op te maken uit een reconstructie van NRC. Na het vertrek van Marc Overmars ontstond een kennis- en machtsvacuüm, dat op onoverzichtelijke wijze werd ingevuld. Bovendien was er onderling wantrouwen, omdat informatie over transferonderhandelingen snel op straat kwam te liggen.

NRC schrijft dat Ajax normaliter een 'compositie' heeft: dat is, simpel gezegd, een weergave van de opstelling van het eerste elftal, aangevuld met fictieve 'schaduwelftallen' van eventuele vervangers. Die vervangers kunnen zowel jeugdspelers zijn als spelers van andere clubs. Het werd steeds duidelijker dat die 'compositie' niet meer klopte, dat de samenwerking tussen de verantwoordelijken stroef verliep en dat de hiërarchie onduidelijk was.

Lees ookNRC komt met onthullingen over Ajax

'Technisch managers Hamstra en Huntelaar moeten veel afstemmen met Van der Sar, die de taken van Overmars waarneemt, maar die als algemeen directeur en internationaal boegbeeld ook veel andere verplichtingen heeft', schrijft de krant. 'Scouts voelen zich gepasseerd, de raad van commissarissen klaagt dat ze steeds moet vragen om informatie.' Ondertussen eiste de nieuwe trainer Alfred Schreuder versterkingen, omdat hij vreesde het seizoen te moeten beginnen met een uitgekleed elftal. 

'Wat niet helpt: informatie over transferonderhandelingen ligt snel op straat, zelfs als die maar in kleine kring bekend is', klinkt het verder. Zo kwam het voor dat commissarissen van Ajax in een call met de directie, de trainer en het technisch management een transfer goedkeurden, om dat besluit minuten later op internet te lezen. 'Gek worden ze ervan. De frustratie zit zo diep dat de directie besluit Hoffmann Bedrijfsrecherche in te huren om het lek te zoeken. Iedereen levert zijn telefoon in, vergaderruimtes worden gecheckt op afluisterapparatuur – het levert niets op.'

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen