'Ajax wil hem niet verkopen, want ze denken aan 80 tot 100 miljoen'

12 maart 2023, 22:56
'Ajax wil hem niet verkopen, want ze denken aan 80 tot 100 miljoen'

Ajax wil niet meewerken aan een vertrek van Mohammed Kudus, zo stelt Jeroen Stekelenburg. Volgens de verslaggever van de NOS denkt de club dat de waarde van de spelmaker alleen maar zal stijgen. Ajax hoopt dat Kudus een 'Antony-achtige' transfersom opbrengt van tachtig tot honderd miljoen euro.

Kudus blonk zondagmiddag uit met een doelpunt en een assist op bezoek bij sc Heerenveen. "Het is bizar", vindt Ibrahim Afellay. Echt bizar. En dan te bedenken dat hij wisselspeler was, niet eens zo lang geleden." Ook Rafael van der Vaart begrijpt daar niets van. "Ik heb Schreuder echt vaak verdedigd, maar dit heb ik echt nooit begrepen." Afellay vult aan: "Hij had natuurlijk een heel lange periode nodig na zijn blessure. Maar voor zijn blessure was hij al een fantastische speler."

Van der Vaart: "Ik heb het al vaker gezegd, maar Overmars vond dit by far zijn beste aankoop ooit. Het is een pareltje. Dan ben je als technisch directeur wel echt een geweldenaar." Stekelenburg beseft dat buitenlandse clubs kunnen gaan aankloppen voor de Ghanees. Onder meer het Manchester United van Erik ten Hag heeft Kudus op de korrel. "Ajax wil hem niet verkopen, want ze denken tachtig tot honderd miljoen euro te kunnen krijgen."

Rulli

Niet alle aankopen van Ajax maken zo'n goede indruk: Van der Vaart vindt keeper Gerónimo Rulli 'een beetje een twijfelaartje. "Je moet ook kritisch kijken naar Ajax. De tweede helft was niet best. Ik vond dat Heerenveen goed terugkwam. Bij de 1-3 maakt de keeper een stap, waardoor Timber stopt. Bij de 2-4 is het eigenlijk precies hetzelfde. Het is wel een beetje een twijfelaartje. Hij heeft natuurlijk ook wel geweldige reddingen verricht."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen