Anderlecht ziet één reden om heel blij te zijn met de loting tegen AZ

18 maart 2023, 15:05

Anderlecht ziet een belangrijk voordeel aan de loting tegen AZ in de kwartfinale van de Conference League. Trainer Brian Riemer hoopt dat Anderlecht in Alkmaar massaal gesteund kan worden door meegereisde supporters, omdat de reisafstand relatief klein is. Als dat gebeurt, kan het volgens Riemer een game changer zijn. 

Op de website van Anderlecht voorspelt Riemer een 'zwaar' tweeluik. De Deense trainer kent in ieder geval zijn landgenoot Jens Odgaard, die op de rechtsbuitenpositie speelt bij AZ. "Het Nederlandse voetbal bevat veel elementen waar wij respect voor hebben en waar we ons als team ook mee kunnen identificeren. Ik verwacht dus een zeer interessante wedstrijd. Zoals ik al eerder zei, of het nu AZ, Fiorentina, West Ham of Nice is, er zijn geen gemakkelijke wedstrijden als je een van de laatste acht ploegen bent in een Europees toernooi. We moeten ervan genieten. Ik heb een gevoel dat we het goed kunnen doen in de kwartfinale."

De eerste wedstrijd zal op 13 april plaatsvinden in Brussel. Een week later valt de beslissing in Alkmaar. "Wat de uitwedstrijd betreft, zie ik een groot voordeel voor onze fans aangezien het maar drie uur rijden is van Brussel. Hun steun is zo belangrijk voor ons. Ze hebben ons gepusht om de lat steeds hoger te leggen. Als ze massaal aanwezig zijn in het Lotto Park én in Alkmaar, kan dat een echte game changer zijn voor ons. Ook wat betreft onze voorbereiding en de recuperatie, is het een positieve loting aangezien we niet te lang moeten reizen."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen