BBC hakt knoop door: Match of the Day live zonder analisten na 'soap Lineker'

10 maart 2023, 23:25
BBC hakt knoop door: Match of the Day live zonder analisten na 'soap Lineker'

Het bekende Engelse televisieprogramma Match of the Day ziet er zaterdagmiddag anders uit dan de meeste fans gewend zijn. Door de hele situatie rondom Gary Lineker hebben meerdere analisten besloten zich niet in de studio te melden. Dat doen zij uit solidariteit met hun bekritiseerde collega.

Vrijdag werd bekend dat Lineker voorlopig niet te zien zal zijn bij Match of the Day. Die beslissing heeft de BBC genomen nadat de oud-international van Engeland zich op social media kritisch had uitgelaten over het immigratiebeleid. Hij vergeleek de manier van werken van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Engeland met nazi-Duitsland. Daarop besloot de regering contact op te nemen met de BBC. De televisiezonder kondigde al aan in gesprek te gaan met Lineker.

Dat gesprek leverde in eerste instantie geen oplossing op. Daarom is nu besloten dat Lineker tot dat er een akkoord is, niet op televisie zal verschijnen. "We hebben gezegd dat we zijn gedrag op sociale media niet vinden overeenkomen met onze richtlijnen", liet een woordvoerder van de BBC al weten. Lineker liet voor die beslissing al van zich horen op Twitter. Daar vertelde hij dat hij juist erg veel zin had om, na een roerige week, gewoon Match of the Dag te presenteren.

Het feit dat Lineker zaterdag niet welkom is, heeft flink wat teweeg gebracht bij zijn collega's. Zij hebben besloten om zich allemaal niet te melden in de studio. Zo lieten Alan Shearer en Ian Wright al weten solidair te zijn met Lineker. "Onze analisten hebben laten weten dat ze niet in het programma zullen verschijnen totdat er een oplossing is gevonden voor de situatie rond Gary", is een eerste reactie van de BBC. "Daar hebben wij begrip voor. De uitzending is zonder presentator en analisten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen